Görüş Bildir
Haberler
Akdeniz'de Tekne Faciası: En Az 100 Sığınmacı Yaşamını Yitirdi

Akdeniz'de Tekne Faciası: En Az 100 Sığınmacı Yaşamını Yitirdi

Batuhan
22.04.2021 - 23:38

Uluslararası Göç Örgütü, Akdeniz'deki tekne kazasında en az 100 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Göç Örgütü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Bugün, saatler süren aramalarımız sonucunda, en kötü korkumuz gerçek oldu. Ocean Viking gemisinin mürettebatı, Trablus'un kuzey doğu açıklarında plastik bir teknenin kalıntılarına rastladı. Teknenin çarşamba günü 130 kişiyle birlikte denize açıldığı bildirilmişti. 

  • Son 48 saat boyunca Alarm Phone bizleri Libya açıklarındaki uluslararası sularda üç botun tehlike altında olduğu konusunda bilgilendirmişti. Tüm bu tekneler bulunduğunuz noktadan 10 saatlik bir mesafede bulunuyordu. Önce ikisini, ardından diğerini zamana karşı verdiğimiz savaşla, boyu 6 metreyi bulan dalgaların olduğu çok sert denizlerde aradık. Etkili bir devlet liderliğindeki koordinasyondan mahrum olarak, üç ticari gemi ve Ocean King, bu koşullar altında teknelerin bulunması için organize oldu.

  • Bugün, sorumlu deniz yetkililerinden herhangi bir destek almadan arama çalışmalarımızı sürdürürken, MY ROSE isimli ticari gemi denizde 3 cesede ulaştı. Frontex'e ait bir uçak da, kısa süre sonra plastik botun kalıntılarını havadan tespit etti. Olay yerine ulaştığımızdan bu yana hayatta kalan kimseye ulaşamadık ancak botun kalıntıları yakınlarında en az 10 kişinin daha cesedine ulaştık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bizim teknelerin denizde en çok buldukları şeyler; çöp poşetinde eşyalar, para poşetleri veya su üstünde gezinen paralar, çantalar, can yelekleri oluyor. Eğe... Devamını Gör

cayliayse

SMA-1 hastası Miran'ın #zolgensma tedavisine ulaşması için SADECE 40 GÜNÜ KALDI... Her geçen gün değil artık saatler, dakikalar ve hatta saniyeler Miran'ın ... Devamını Gör