Görüş Bildir
Haberler
Akademi'ye Üç Türk Üye

Akademi'ye Üç Türk Üye

Onedio Medya
01.07.2016 - 00:38

Nuri Bilge Ceylan, Gökhan Tiryaki ve Deniz Gamze Ergüven'e Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne üyelik daveti gönderildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son yıllarda ırk ayrımcılığı eleştirilerine maruz kalan, bu yıl ise #OscarsSoWhite kampanyasıyla topa tutulan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu yıl davet ettiği 683 üyelik listede eleştirileri dikkate almaya başladığını gösterdi. 

Rekor sayıdaki davetle kabul edilen üyelerin %46'sı kadın, %41'i de farklı kökenlere sahip. Ancak yeni üyeler Akademi'deki cinsiyet ve ırk dağılımını yüksek oranda etkilemeyecek: Erkeklerin %75'lik çoğunluğu %72'ye düşerken, beyazların %92'lik çoğunluğu da ancak %89'a inecek.

Idris Elba, Tina Fey, Freida Pinto, çift Altın Palmiyeli usta yönetmen Ken Loach'un da yer aldığı 683 kişilik listede Türkiye'den üç isim yer alıyor.

Ergüven, 'Mustang' filmiyle Cesar Sinema Ödülleri'nden dört ödül kazanmıştı

Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve 'İklimler' filminden beri beraber çalıştığı görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ile ilk filmi 'Mustang' Oscar adayı olan Fransız-Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven, bu yıl Akademi üyeliğine davet edildi.

Milliyet Sanat

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
38
13
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çıplak Vatandaş

Bizi yurtdışında en iyi temsil eden Türk : Nuri Bilge Ceylan

KaraHusO

de.. yurt içinde temsil edemiyo...

Emre Öztürk

adamlar napsın lan sırf ırk eşitliği sağlamak için rastgele siyahileri mi davet etsin?