Görüş Bildir
Haberler
AK Parti’ye Yakınlığı ile Biliniyor: Haşimoğlu’na Milyonluk İhaleler

AK Parti’ye Yakınlığı ile Biliniyor: Haşimoğlu’na Milyonluk İhaleler

Bir dönem Çaykur Rizespor’da da yöneticilik yapan Ayder Grup’un sahibi Ahmet Haşimoğlu, 11 yılda kamudan toplam 234 milyon liralık 122 ihale aldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neredeyse ihale almadığı kurum yok

Neredeyse ihale almadığı kurum yok

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılında personel taşıma işi için 3 Kasım’da ihaleye çıktı. Aynı zamanda Çorum İl Sağlık Müdürülüğü de 1 Kasım’da 2023-2024 arası araç kiralama ihalesi başlattı. Toplam değeri 20 milyon 389 bin 435 TL olan bu iki ihaleyi kazanan ise Ayder Grup’a bağlı Ayder Turizm Ticaret Limited Şirketi oldu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Ahmet Haşimoğlu’nun ise Ak Partili isimlere yakınlığı dikkat çekti.

Çaykur Rizespor’da bir dönem yöneticilik yapan Haşimoğlu’nun birçok AK Partili belediye ve yöneticilerle yakın ilişkileri bulunuyor. Aralarında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın da bulunduğu isimlerle fotoğrafları olan Haşimoğlu’nun 2011-2022 yılları arasında 122 kamu ihalesi alması da dikkat çekti. 11 yılda neredeyse her ay ihale alan şirket şimdiye kadar bu ihalelerden 234 milyon 756 bin 468 TL kazandı. Neredeyse ihale almadığı kamu kuruluşu bulunmayan şirket, otelcilik, inşaat organizasyon gibi sekiz farklı alanda hizmet veriyor. Ayrıca Haşimoğlu, Ak Partili Rize Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu’nun da kardeşi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

hepsinin tipi birbirine benziyor. buda nebatiye benziyor..

Bozkurt

İkinci görselde Nebati ile bağlantısı var zannettim. O da kendisiymiş.

yengegeldikmi

Heyy maşşallaahhhh abime bak beee. Tabi bal tutan parmağını yalar. Öbür avukat abla da ağlasın, diploma yırtsın. Gözden düşmeyeceksin. O zaman bütün kapılar ... Devamını Gör

dasdasd

bunların seçmenleri de simit çayla karnını doyursun