Görüş Bildir
Haberler
Aile Hekimi 12 Saat Çalışacak Mı?

Aile Hekimi 12 Saat Çalışacak Mı?

Ibrahim Ceviz
30.11.2014 - 16:21 Son Güncelleme: 30.11.2014 - 17:42

Aile Hekimi 12 Saat Çalışacak Mı?

Sağlıkta devrim gibi kararlar alan ve sağlık koşullarının iyileştirilmesi amacı ile gün geçtikçe yenilikler devreye sokulmaktadır. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; aile hekimlerinin artık aileler ile daha fazla muhataplık süresi tahsis etmeye çalıştıklarını ve yakında bu anlamda kararların çıkacağını belirtmiştir. Hafta içi çalışma saatlerinin uzatılması yanında hafta sonu nöbet çalışmaları da gene yapılmaya çalışılan değişiklik içerisinde yer almaktadır.

Edirne’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren bakana, basın mensuplarınca son günlerde büyük yankı uyandıran aile hekimliği düzenlemesi hakkında sorular yöneltilmiştir. Aile hekimlerimizin aileler ile daha fazla ilgilenmesi bakımından hafta içi saat 08.00 ile 20:00 şeklinde olan ve günlük 12 saate çıkan mesai saati düzenlemesi ile daha fazla aileler ile ilgilenilmesi yönünde çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalarda aile hekimi sayısının göz önüne alınarak planlama yapıldığı belirtilmektedir.

Cumartesi sağlık çalışanları acıcından mesai günü olarak belirlenecektir. Nöbet usulü ile aile hekimlerinde çalışmalar devam edecektir. Cumartesi mesaisi de 09.00 ile 17.00 saatleri arasında olacaktır. Bir aile hekimi yerinde 4 hekim var ise her biri bir hafta nöbet tutacaktır. Dünyanın her hangi bir ülkesinde 8 saat ek çalışmayı yük gören anlayış yoktur. Dünyada olmayan yük görme durumunu ülkemizde olmasını doğru bulmuyorum.

Kaynak: http://bin1haber.com/aile-hekimi-12-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0