Görüş Bildir
Haberler
Aile Fabrikasının Başına Geçen 24 Yaşındaki Genç: 'Gençlerimizin En Büyük Problemi İş Beğenmeme'

etiket Aile Fabrikasının Başına Geçen 24 Yaşındaki Genç: 'Gençlerimizin En Büyük Problemi İş Beğenmeme'

Trabzon’daki çay fabrikasının 24 yaşındaki sahibi Yasin Sönmez, “Gençlerimizin en büyük problemi iş beğenmeme. Fabrikamızda genellikle genç arkadaşlarımızı çalıştırıyoruz. Biz burada bir aile ortamında çalışıyoruz. Çalışanlarımıza 3 bin 500 ile 5 bin TL maaş veriyoruz. İş bölümlerine göre maaşları değişiyor” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon'un Hayrat ilçesindeki Estea Çay Fabrikası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sönmez, gençlerin iş beğenmemesinden yakındı.

Asıl mesleği mimarlık olan Sönmez, aile işletmesi olduğu için fabrika yönetiminin başına geçti. Asıl şirketleri İstanbul'da olan Sönmez ailesi, memleketlerinde özellikle gençlerin istihdamına katkı sağlamak için 3 yıl önce 60 milyon TL'lik maliyetle çay fabrikası kurdu. Yılda yaklaşık 7 bin ton yaş çay işleyen fabrikada 40 kişi istihdam ediliyor.

"Amacımız köyümüzden kente göçü önlemek" 📹

Gençlere iş imkanı sağlamak istediklerini belirten Yasin Sönmez, 'Fabrikamız 3 yıl önce hizmete girdi. Fabrikayı kurmadaki amacımız tamamen köydeki gençlere iş imkanı sağlamak. 40 kişi istihdam ediyoruz. Yaz aylarında çay işleme, kış aylarında ise paketleme işi yapılıyor. Burada katkısız doğal çay üretimi yapıyoruz. Günde ortalama 150 ton, yılda 6-7 bin ton çay işleme kapasitesine sahibiz. İstanbul merkezli bir firmayız. Amacımız memleketimize bir fabrika kurup, buradaki insanlara iş istihdamı sağlayarak büyük şehirlere göçü engellemekti. Fabrikamızda ağırlıklı olarak gençler çalışıyor' dedi.

'Çalışanlarımıza 3 bin 500 ile 5 bin TL maaş veriyoruz'

Çalışacak kişi noktasında bazı sorunlar yaşadıklarını belirten Sönmez, 'Gençlerimizin en büyük problemi iş beğenmeme. Fabrikamızda genellikle genç arkadaşlarımızı çalıştırıyoruz. Evlerinin hemen önündeki bir işin onlara ne kadar değerli olduğunu aktarmaya çalışıyorum. Amacımız köyümüzde iş istihdamı sağlamak. Kırsaldan büyük şehirlere göçü engelleme noktasında bizim de bir katkımız olsun istiyoruz. Fabrikamız son teknoloji el değmeden çay üretilen bir tesis. Biz burada bir aile ortamında çalışıyoruz. Çalışanlarımıza 3 bin 500 ile 5 bin TL maaş veriyoruz. İş bölümlerine göre maaşları değişiyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
243
174
75
29
12
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AlchemisTT

Arkadaş ben yıllarca istediğim bir mesleğin eğitimini alıcam, güzel bir dereceyle okulu bitiricem 2 dil bilicem ama senin fabrikanda çalışıcam. Siktir ordan,... Devamını Gör

bbwear

sen s.kine göre iş bulursan banada söyle

Yigit Karabey

Aile Fabrikasının Başına Geçen ......ulan dangalak, utanmadan bi de konusuyorsun, millete der veriyorsun aklinca!!! bu ulkenin kac genci senin gibi HAZIRA KO... Devamını Gör

Muhammed Göktaş

Tr*bzonlu ve l*z. Ne bekliyoruz ki ?

Aygün Esmer

1 Trabzonlu olması sana ne battı. Yanlışı varsa belirt ne genele yadsıyorsun olayı 2 Trabzonda Laz yoktur. Memleketcilik yapacaksan kendi memleketini yoruma ... Devamını Gör