Görüş Bildir
Haberler
Ağrıyan Yerini Seç, Seni Rahatlatacak Egzersiz Hareketini Önerelim!

Ağrıyan Yerini Seç, Seni Rahatlatacak Egzersiz Hareketini Önerelim!

Ecivicivokke
05.04.2023 - 17:03 Son Güncelleme: 14.04.2023 - 15:11

Vücudunda ağrıyan noktayı seç, ağrını dindirecek bir egzersiz önerelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vücudunun hangi noktası ağrıyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Çocuk pozu!

Çocuk pozu!

Sırt ağrısına en iyi gelen egzersizlerden bir tanesi çocuk pozu! Nerede olursanız olun kolaylıkla yapabileceğiniz ve sırt ağrınızı hafifletecek bu egzersizi mutlaka denemelisiniz. Çocuk pozu; omurga, boyun ve omuz bölgelerindeki ağrı ve gerginliği gidermeye yardımcı olur. Bu hareketi yaptığında kasların gevşeyecek ve daha esnek bir omurgaya sahip olacaksın!

Dizden göğse esneme!

Dizden göğse esneme!
minio.yalispor.com.tr

Bu hareketle hem bel hem de sırt ağrılarını kolaylıkla hafifletebilir, yaşam kalitenin artmasını sağlayabilirsin. Esneme hareketi aynı zamanda spordan sonra oluşan kas ağrıları için de oldukça etkili. Tüm vücudun esnemesine yardımcı olan bu hareket sayesinde hareket kabiliyetini artırarak vücudunun daha esnek bir yapıya sahip olmasını sağlayabilirsin.

Düz bacak kaldırma!

Düz bacak kaldırma!

Diz ağrısına iyi gelen egzersizlerden biri de düz bacak kaldırma! Evde rahatlıkla yapabileceğiniz bu egzersiz bacak kaslarının yanında kalça kaslarını güçlendirmeye de yardımcı olur. Bu egzersizi yaptıktan sonra bacaklarının gerildiğini hissedersen doğru yoldasın demektir. Egzersizin kolaylaştığını hissedersen bilek ağırlıkları ekleyerek sınırlarını zorlayabilirsin!

Hareket açıklığı egzersizleri!

Hareket açıklığı egzersizleri!

Boyun ağrısına en iyi gelen egzersizlerden biri de hareket açıklığı egzersizleri! Bu egzersizler sırasında boyun yavaş bir biçimde sağa ve sola döndürülür, her iki yana eğilir, aşağı yukarı hareket ettirilir. Boyun ağrısını hafifletmek için uygulayabileceğin bu egzersizleri her yöne 5 tekrar olarak günde 1 ya da 2 kez yapabilirsin.

Hip raises!

Hip raises!

Etkisi az gibi görünen fakat kalça için oldukça faydalı olan bu egzersiz, kalça kaslarını güçlendirerek ağrıların azalmasına katkı sağlayabilir. Bu egzersiz sırasında ayaklar kalça hizasının dışında yere basar ve nefesle birlikte kalça sıkılarak köprü pozisyonuna geçilir. Kalça yukarıdayken 5-10 saniye boyunca durulur ve nefes verilirken aşağı doğru inilir.

Çapraz kol germe!

Çapraz kol germe!

Omuz ağrısını hafifletecek ve yaşam kaliteni artıracak bu egzersiz rahatlamanı sağlayacak! Nerede olursan ol saniyeler içerisinde yapabileceğin bu egzersiz sayesinde çektiğin ağrılar dinecek. Kolunu yavaş bir biçimde tam tersi yöne doğru getir ve diğer kolunla destekle. Birkaç saniye bu pozisyonda durarak kaslarını esnet ve rahatla!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın