Görüş Bildir
Haberler
Afganistan'da Son Durum: Taliban Başkanlık Sarayı'nda! BM Toplanıyor

Afganistan'da Son Durum: Taliban Başkanlık Sarayı'nda! BM Toplanıyor

Afganistan'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD öncülüğünde NATO gücünün Afganistan'dan çekilmesine paralel olarak günbegün ülkedeki varlığını artıran ve son haftada kontrolü neredeyse tamamen ele geçiren Taliban, pek direnişle karşılaşmadan başkent Kabil'e de girdi. Afganistan'dan ayrılmak isteyen binlerce kişi, Hamid Karzai Havalimanı'na akın etti. ABD askerleri Kabil'deki havalimanında izdihamı durdurmak için havaya ateş açtı, ilk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybetti. Öte yandan kenti terk etmek için kendisini ABD uçağının tekerine bağlayan iki kişinin uçaktan düşerek öldüğü iddia edildi. Tehran Times tarafından yayınlanan görüntüler kısa sürede gündeme oturdu. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Afganistan'da dün hız kazanan Taliban ilerleyişi kısa süre içerisinde önce Başkent Kabil'e girişi hemen ardından da Başkanlık Sarayı'nın ele geçirilmesi ile sonuçlandı.

Edinilen son dakika bilgisine göre Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdi. Taliban sözcüsü Mücahit, hükümet güçlerinin başkent Kabil'den ayrılması nedeniyle kentin ve kamu binalarının kontrolünü almaya başladıklarını açıklamıştı. Detaylar...

Taliban Başkanlık Sarayında

Taliban Başkanlık Sarayında

Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giren bir grup silahlı Talibanın görüntülerine yer verildi.

Taliban: Ghani Hükümeti İçin Af Çıkaracağız

Taliban: Ghani Hükümeti İçin Af Çıkaracağız

'Bir Taliban sözcüsü kanala yaptığı açıklamada, Afganistan'da Eşref Gani hükümeti ve ordu ile çalışanlar için af ilan edeceklerini belirtti.

Havalimanında Kaos: 5 Ölü

Havalimanında Kaos: 5 Ölü

Taliban'ın dün Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin, başkanlık sarayı ve kamu binalarının kontrolünü ele geçirmesinin ardından kentte panik havası sürerken Afganistan'da ülkeden ayrılmak isteyen binlerce sivilin akın ettiği ve ABD askerlerinin havaya ateş açtığı Kabil Uluslararası Havalimanı'nda en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Son Dakika! Ölümlerin Nedeni Belli Oldu: ABD Askeri..

Son Dakika! Ölümlerin Nedeni Belli Oldu: ABD Askeri..

Reuters'ta yer alan habere ABD askerlerinin Kabil'deki havalimanında havaya ateş açması sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti. Gelen ilk bilgilere göre, olay nedeniyle çok sayıda yaralı bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın