Görüş Bildir
Haberler
Afganistan'da Okul Önünde Bombalı Saldırı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 68'e Yükseldi

Afganistan'da Okul Önünde Bombalı Saldırı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 68'e Yükseldi

Ulaş
09.05.2021 - 18:37

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir okulun önünde dün iftar saatinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 68'e yükseldi. Saldırıdan Taliban sorumlu tutuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir okulun önünde dün iftar saatinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 68'e yükseldi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, basına yaptığı açıklamada, Kabil'in Daşt-i Barçi bölgesinde Seyid-ü Şüheda Okulu önünde dün iftar saatinde düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini söyledi. Afgan basınında yer alan ve yetkililere dayandırılan haberlerde, hayatının kaybedenlerin sayısının 68’e, yaralıların sayısının ise 165’e yükseldiği belirtildi

Sözcü Aryen, saldırının önce bomba yüklü araçla ve ardından da bölgeye yerleştirilen iki ayrı bombanın patlatılmasıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Eğitim merkezlerinin savaş dokunulmazlığına sahip ve bu saldırının savaş suçu olduğunu dile getiren Aryen, saldırıdan Taliban'ı sorumlu tuttu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Taliban ise saldırıyla bağlantılarının olmadığını ve saldırıyı kınadıklarını açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın