Görüş Bildir
Haberler
Adli Tıp Kurumu, Aysel Tuğluk Hakkında 'Cezaevinde Kalamaz' Raporu Verdi

Adli Tıp Kurumu, Aysel Tuğluk Hakkında 'Cezaevinde Kalamaz' Raporu Verdi

Adli Tıp Kurumu'nun demans hastası HDP'li Aysel Tuğluk hakkında 'cezaevinde kalamaz' raporu verdiği bildirildi. Savcılığın 'infazın ertelenmesi' kararının ardından Tuğluk'un tahliye edilmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK), Kocaeli 1 No'lu F Tipi'nde Aralık 2016'dan beri tutuklu olan, bir süredir demans teşhisi konulması nedeniyle tahliyesi talep edilen eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında 'cezaevinde kalamaz' raporu verdiği bildirildi.

HDP Hukuk Politikalarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Serhat Eren, ATK’nin, Tuğluk’un cezaevinde kalamayacağına yönelik bir kararı olduğu hakkında bilgilendirildiklerini ancak resmi kararı henüz görmediklerini belirtti.

"En kısa zamanda tahliye kararı bekliyoruz"

"En kısa zamanda tahliye kararı bekliyoruz"

HDP Hukuk Politikalarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Serhat Eren

BirGün'e konuşan HDP'li Eren, “Sayın Tuğluk’un bir dakika bile cezaevinde kalmaması gerekiyor. Uzun süre önce tahliye edilmesi gerekirdi. Şimdi ATK kararının gerektirdiklerinin yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Altı yıldır cezaevinde tutulan, bu süreçte sağlık durumu günden güne kötüye giden Tuğluk’un tahliyesi için ATK’nin kararının tek başına yeterli olmadığını bildiren HDP’li Eren, “Savcılık makamının, ATK karanını gerekçe göstererek 'infazın ertelenmesi' yönünde karar vermesi gerekiyor. Avukatlarımız gerekli girişimlerde bulunmaya başladı. En kısa zamanda tahliye kararı bekliyoruz” diye konuştu.

AYM tahliye talebini reddetmişti

AYM  tahliye talebini reddetmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Anayasa Mahkemesi (AYM) Tuğluk'un tahliye edilmesine ilişkin tedbir talebini reddetmiş, karar metninde Tuğluk'un hastalığının zamanla ilerleyebileceği, zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelebileceği, ceza infaz evinde hayatını yalnız idame ettiremez duruma gelebileceği ihtimaline de yer verilmesi dikkat çekmişti. AYM'nin ret kararında, Adli Tıp Kurumu'nun 'cezaevinde kalabilir' şeklindeki raporları baz alınmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
6
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Birşeyler

Demansı varsa siyaset de yapamaz

SO_FAR_SO_GOOD

Aslında demans siyaset için gerekli bir hastalık. misal dün küfrettiği ve küfür yediği bir siyasetçi ile ertesi gün koalisyon yapmak için yapmak için ya dema... Devamını Gör