Görüş Bildir
Haberler
Adına Takılmayın, Tadını Çıkarın: Kolay Pankek Tarifi

Adına Takılmayın, Tadını Çıkarın: Kolay Pankek Tarifi

Pudra Sekeri
31.03.2017 - 17:23

O filmlerde sürekli gördüğümüz müthiş pankek nedir? Küçük ve tatlı hamur parçaları diyebiliriz en sade tanımıyla. Amerikan usülü pankek tarifini anlatacağız bugün. Siz damak tadınıza göre ister tatlı ister tuzlu olarak yapabilirsiniz orası ayrı. 

Günün en güzel öğünü sabah kahvaltısı. Ama en çok da pazar gününün. Pazar kahvaltısı aynı zamanda eğlenceli de. Acelemiz yok, istediğimiz kadar yayabiliriz. Ev halkı tam kadro sofrada. Bu hafta kim, nerede, kiminle, ne yapmış sorularının cevabını alabiliriz. Pazar kahvaltısının en güzel tarafı, hafta içinde pişirip yemeye vakit bulamadığımız ne varsa, sofrada yer alması. Bu yüzden, zaten normalden geç başlayan kahvaltı, uzar da uzar. 

Bu pazar bir de pankek olsun sofranızda. Teklif var, ısrar yok. Hep kahvaltıdan söz ettik ama, günün herhangi bir saatinde, tatlı ya da tuzlu yenebilir pankek. Hatta ana öğünlerde böreğimsi bir şeyler bile yapabilirsiniz onunla. Siz hele kahvaltı için yapın bir, neler yapabileceğinize sonra karar verirsiniz. Aslında klasik bir kek hamuru yapacağız. İsmine kolay pankek de diyebilirsiniz. Ama malzemelerin ölçüsü ve haliyle kıvamı biraz farklı. Ve  fırında değil tavada pişecek.

Adım adım resimli anlatımla sizlerle paylaşıyoruz.

Pankek için malzemeler

Pankek yapmaya başlayalım o zaman!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
355
230
68
48
35
30
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nick Fury

böyle içerikler ve fotoları görünce aklıma gelen karikatür. https://pbs.twimg.com/media/BcRZUefIYAAXiMw.jpg

Nergis Ketenci

Süt oranını biraz fazla tutun. Birebir oranlar ile yaptığımda pankek değil bazlama oldu. Sütle biraz daha sıvılaştırdım.