Görüş Bildir
Haberler
Acınız Bitiyor! Yaygın Güzellik Problemlerine Aslında Gözünüzün Önünde Olan 10 Basit Çözüm

etiket Acınız Bitiyor! Yaygın Güzellik Problemlerine Aslında Gözünüzün Önünde Olan 10 Basit Çözüm

A. Ece
01.06.2018 - 12:36

Keşke hayattaki her şeyin çözümü bu kadar kolay olsa!

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-gir...

1. Kabartma tozu ve limon ile tırnaklarınızdaki lekelerden kurtulun.

1. Kabartma tozu ve limon ile tırnaklarınızdaki lekelerden kurtulun.

Tırnaklar sigara, oje, karaciğer hastalıkları, kötü yaşam stilleri ve hatta mantardan dolayı sarılaşabilir. Bir uzmana danışıp, sorunu öyle halletmek her zaman en doğru olanı olsa da, tırnaklarınızı daha iyi göstermek için evde de yapabileceğiniz şeyler mevcut. Bunlardan biri de beyazlatıcı ve pul pul dökücü özelliği olan limon ve kabartma tozu karışımı.

Bir yemek kaşığı kabartma tozu, yarım çay kaşığı zeytin yağı ve bir çay kaşığı limon suyu ile kalın bir macun yapın. Yumuşak bir diş fırçası yardımıyla karışımı tırnaklarınıza uygulayın. 5 dakika sonra temizleyin. Bu işlemi 2 haftada bir tekrarlayarak en iyi sonucu elde edebilirsiniz. Limon doğal bir beyazlatıcıdır ve birçok kozmetik ürününde ten beyazlatma için kullanılır.

2. Aktif kömür dişlerinizi beyazlatır.

2. Aktif kömür dişlerinizi beyazlatır.

Aktif kömür kadar siyah bir şeyin dişlerinizi beyazlatabileceğini bilmek şaşırtıcı olabilir. Tek yapmanız gereken bir tablet aktif kömürü parçalamak ve biraz su ekleyerek macun haline getirmek. Yavaşça uyguladığınız karışımı 3 dakika sonra temizleyin.

*Bu işlemi çok sık yapmamalısınız, çünkü kömür dişleriniz için çok sert olabilir.

3. Kara mercimek kırık saçları tedavi eder.

3. Kara mercimek kırık saçları tedavi eder.

Kuaförden randevu almak yerine, kara mercimeği denemeyi düşünün. Bir saç maskesi yapmak için, yarım bardak kara mercimeği öğütün, bir yemek kaçığı çemenotu tohumu ekleyin, biraz yoğurt ekleyin. Saçınıza uyguladıktan bir saat sonra ılık su ile temizleyin.

4. Aspirin nasırları temizler.

4. Aspirin nasırları temizler.

Nasır acıya, iltihaplara ve kötü kokuya neden olabilir. Ana metoboliti olarak salisiklik asit içeren aspirin, nasır ve ayak mantarları için iyi bir çare olabilir. Dört tableti toz haline getirip su ve limon suyu ile karıştırmanız yeterli. Bu macun ile kapladığınız nasırlı bölgeleri havluya sarıp 20 dakika sonra yıkayın. Ardından ayağınızı nazikçe ovalayın ve kurutun. Haftada iki kere tekrarlayın.

5. Tıraş bıçağı yanıklarını çilekle tedavi edebilirsiniz.

5. Tıraş bıçağı yanıklarını çilekle tedavi edebilirsiniz.

Bu durum acılı ve rahatsız edici olabilir. Acı ve şişmeleri azaltmak için şaşırtıcı bir yol ise biraz çileği ekşi krema ile ezmek ve 10-15 dakika boyunca yanıklara uygulamak. Çileğin yararlı yanları ise iltihap karşıtı ve anti oksidan sahibi özellikleri ile mineraller ve C vitamini ile olan uyumundan geliyor.

6. Avokado saçlarınızın kabarmasına engel olur.

6. Avokado saçlarınızın kabarmasına engel olur.

Kabarık saçlar en iyi görüntüye bile zarar verebilir. Fakat avokado kurtarıcınız olabilir. Maske yapmak için, bir avokadoyu biraz yoğurt ile ezin ve haftada iki kere 45 dakikalığına saçınıza uygulayın.

Avokadoda bulunan saç onarımı ve beslenmesi için yararlı vitaminler bulunurken, yoğurt saçınıza bakım yapar. Yoğurt yerine mayonez de kullanabilirsiniz.

7. Patatesler çatlakları onarır.

7. Patatesler çatlakları onarır.

Kadınlar arasında yaygın bir sorun olan çatlaklar, hamilelik ya da ergenlik süresince yaşanılan gerilmelerden ortaya çıkar. Patates suyu deri hücrelerinin büyümesi ve yenilenmesine yardımcı yararlı mineraller ve vitaminler içerir. Sonuç olarak, izleri yok eder. Tek yapmanız gereken, izin bulunduğu yere bir dilim patatesi birkaç dakikalığına sürmek, kurumasını beklemek ve ardından suyla yıkamak. 

*Tabii ki patates sihirli bir şekilde izleri yok etmiyor, fakat daha az görünür olmalarını sağlıyor.

8. Göz altı torbalarınız için kaşık kullanın.

8. Göz altı torbalarınız için kaşık kullanın.

Hepimiz siyah halkalar ve göz altı torbalarından kurtulmak için çay torbalarını, salatalıkları, patates dilimlerini kullanmayı duyduk. Fakat hiçbir ürün gerektirmeyen bir yol da mevcut. Cildinizi sıkılaştırmak ve şişlikleri önlemek için makyaj yapmadan önce 10 dakika boyunca soğuk metal bir kaşığı gözlerinize koyun.

9. Çatlayan dudaklarınıza bal uygulayın.

9. Çatlayan dudaklarınıza bal uygulayın.

Çatlak ve kuru dudaklara hepimiz sahip olduk. Dudaklar sıcaktan, soğuktan, alerjilerden ya da sık sık açık ağız ile nefes almaktan çatlayabilir. Bal ise bu problemle başa çıkmak için kullanılan eski bir yöntemdir ve iyileştirici ve nemlendirici özelliklerinden dolayı Mısır, Çin ve Afrika gibi eski uygarlıklarda kullanılmıştır. Yatmadan önce tek başına ya da limon ekleyerek, şeker ile karıştırarak, kreme ekleyerek ya da gül yapraklarıyla maske şeklinde uygulayabilirsiniz.

10. Ballı limon akneye iyi gelir.

10. Ballı limon akneye iyi gelir.

Limonun anti bakteriyel özellikleri olduğu yeni bir haber değil fakat akne ile başa çıkma yolu olarak da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Antiseptik özelliklerini artırmak için limonu balla karıştırın ve maske şeklinde haftada iki kez uygulayın. Ayrıca kırışıklarda azalma, taze ve yumuşak bir ten gibi başka getirileri de göreceksiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
176
22
9
8
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cem Deniz Bahar

avokadoyu yüzünüzede sürün, gerildigini daha iyi ve sağlıklı bir cilt olacaktir.

Çağla Özdemir

Aktif karbonla macun yapmaya ugrasmak yerine, aktif karbon icerikli dis macunu alabilirsinizm Watsons ve Gratislerde satiliyor.

İrem Duman

Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başlad... Devamını Gör