Görüş Bildir
Haberler
Abone Olmadan Önce Netflix Üyelik ile İlgili Bilmeniz Gereken 9 Şey

etiket Abone Olmadan Önce Netflix Üyelik ile İlgili Bilmeniz Gereken 9 Şey

Deniz Gök
30.01.2016 - 22:58 Son Güncelleme: 01.02.2016 - 14:11

Netflix uzun bir süredir ülkemizde faaliyet gösteriyor ve içinde yer alan yapımları büyük bir zevkle izliyoruz. Bugün sizlere Netflix üyelik hakkında bilgileri paylaşacağım. Fiyat(ücreti), abonelik, paketleri, ücretsiz kampanya bilgileri gibi pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Not: İçeriğimiz Aralık 2018 itibarıyla güncellenmiştir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknoloji haber ve içerik sitesi TeknoYo, Netflix nedir? Nasıl izlenir? Ne kadar ödenir? Kotanızı nasıl etkiler? Ne kadar hız gerekir? gibi kullanıcıların Netflix ile ilgili merak ettiği tüm soruların cevaplarını bir araya getirdi. 

İşte abone olmadan önce Netflix ile ilgili bilmeniz gereken tüm özellikler…

1- Hangi cihazlardan seyredebilirim?

1- Hangi cihazlardan seyredebilirim?

Netflix’e sadece akıllı televizyon ve bilgisayarlar üzerinden değil, iOSAndroid ve Windows cihazlardan (iPhone, iPad, Android akıllı telefon, Android tablet, Windows Phone, Windows tablet), oyun konsolları PlayStation ve XboxGoogle Chromecast, Apple TV ve Blu-ray oynatıcılarla Netflix servislerine erişmek mümkün. Bir filme veya diziye kaldığınız yerden başka bir cihazını üzerinden devam da edebiliyorsunuz.

2- Ne kadar internet kotası tüketir?

2- Ne kadar internet kotası tüketir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Netflix tüm servislerini internet üzerinden sunduğu için kota sınırı olmayan bir internet paketinizin olması da şart. Netflix üzerinden 2 saatlik bir filmi standart çözünürlükte (SD) seyretmek yaklaşık 1.4 GB, HDkalitesinde seyretmek 6 GB ve Ultra HD (4K) kalitesinde seyretmek ise yaklaşık 14 GB’lik bir internet kotası tüketiyor.

Netflix’in hangi çözünürlükte ne kadar internet kotası tükettiğini buradan inceleyebilirsiniz.

3- İnternet hızım ne olmalı?

3- İnternet hızım ne olmalı?

Netflix’in sunduğu içerikleri sorunsuz olarak, takılmadan seyredebilmek için internet hızınızın da belirli bir hızın üzerinde olması gerekiyor. SD yayınlar için en az 3 megabit, HD yayınlar için en az 5 megabit veUltra HD (4K) yayınları sorunsuz seyredebilmek için ise internet hızınızın en az 25 megabit olması gerekiyor. 

Netflix’te gerekli olan minimum internet hızlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

4- İnternet kotamı aşarsam ne olur?

4-  İnternet kotamı aşarsam ne olur?

Türkiye’deki internet kullanıcıları artık giderek artan oranda kota sınırı olmayan, limitsiz internet paketlerini kullanıyor. Ancak bu limitsiz paketler Adil Kullanım Koşulları’na (AKK) tabi. AKK sınırını aştığınızda ek bir ücretlendirme yapılmıyor ancak internet hızınız düşürülüyor. 

Hızınız düştüğünde ise Netflix’in sunduğu HD ve Ultra HD içeriklerini seyredebilme şansınız da kalmıyor. Örneğin 50 AKK’lik bir paket ile Netflix üzerinden ayda en fazla 8 HD (ortalama 2 saatlik) seyredebilmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5- Aylık ne kadar öderim? Netflix üyelik ücreti 2018 için ne kadar?

5- Aylık ne kadar öderim? Netflix üyelik ücreti 2018 için ne kadar?

Fiyat politikası yıllık olarak değişmiyor, ancak biz güncel fiyatları paylaşalım. 

Temel Paket 15,99, Standart Paket 27,99 ve Özel Paket ise aylık 39,99 TL. Tüm paketlerde ilk ay ücretsiz ve istediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabiliyorsunuz. 

6- Neleri seyredebilirim?

6- Neleri seyredebilirim?

Netflix’te binlerce film ve TV dizisi var ama bu içeriklerde coğrafi kısıtlamalar uygulanıyor. Yani, siz aylık ücretini ödeyip abone olsanız bile sadece Netflix’in Türkiye’ye sunduğu içeriklere ulaşabiliyorsunuz. 

Uluslararası lisans çalışmaları kapsamında ülkelere göre farklı içerik kütüphaneleri bulunan Netflix’in Türkiye’deki abonelerine sunduğu içerikleri buradan inceleyebilirsiniz.

7- Ayarları nasıl yapabilirim?

7- Ayarları nasıl yapabilirim?

Ctrl+Shift+Alt+D’ye basınca, seyredilen içeriğin çözünürlüğü, veri tüketim oranı, kullanıcının mevcut internet hızı gibi istatistiklere ulaşılabiliyor. Ctrl+Shift+Alt+S ile ise veri akış hızını artırmak veya düşürmek gibi ayarlar yapılabiliyor. Ctrl+Space kısayolu ile “ileri sar” ve “geri sar” fonksiyonları yerine getirilebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8- Altyazı ekleyebilir miyim?

8- Altyazı ekleyebilir miyim?

Netflix’in “Your Account” (Hesabınız) bölümünde yer alan “Settings” (Ayarlar) kısmından, “Dil”, “Altyazı” ve çözünürlük için “Playback” ayarları yapılabiliyor. Altyazı ayarlarından izlenilen içeriğin font, karakter büyüklüğü, zemin ve gölge efekti değiştirilebiliyor. 

Eğer istediğiniz altyazı seçeneklerde yok ise SubFlicks üzerinden Netflix’teki film veya dizilere altyazı ekleyebilmek mümkün. Bu online araç, .srt dosyalarını Netflix’in .dfxp formatına çeviriyor.

9- Sistem gereksinimleri neler?

9- Sistem gereksinimleri neler?

Tarayıcı üzerinden Netflix film ve dizilerini seyrediyorsanız, internet tarayınızın bu şartları karşılaması gerekiyor. Google Chrome 37 ve üstü, Internet Explorer 11 ve üstü, Microsoft Edge, MozillaFirefox 42 ve üstü, Opera 33 ve üstü, Safari Mac OS X 10.10 ve üstü. Ancak tüm tarayıcılarda çözünürlük aynı değil. 

Yayınlar, Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera’da maksimum 720p izlenebilirken; Internet Explorer, Microsoft Edge ve Safari’de çözünürlük 1080p’ye çıkabiliyor.

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1093
310
176
131
96
92
88
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iamnotsuperman

Ayda 35 lira vericem. Sonra netten korsana yapılmış altyazıyı indirip filme eklicem. Çok manidar gerçekten...

Onur Bayraktar

Türkiye için gereksiz . Amerika gibi ülkelerde kaçak olarak internet üzerinden film veya dizi izlemek popüler değil ve bunun için nerden bakılsa siteler yok... Devamını Gör

Ersel Ümit

İzleyeceğim filmleri,dizileri belirler,torrentten en yüksek çözünürlükte indirir mis gibi izlerim.Arşivleyemeyeceksek ne anlamı var filme para vermenin?