Görüş Bildir
Haberler
ABD Seçimlerinde Hile İddiası

ABD Seçimlerinde Hile İddiası

R.G.
04.11.2020 - 11:01

ABD'de koronavirüs salgınının ortalığı kasıp kavurduğu bir dönemde gerçekleştirilen seçim sonuçları merak edilirken Pennsylvania'da oy sahteciliği iddiası geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'in haberine göre BBC'nin dezenformasyon ve sosyal medya muhabiri Marianna Spring, sakin bir seçim günü olmakla birlikte, kritik eyaletlerden biri olan Pennsylvania'da teyit edilmemiş oy sahteciliğine ve kirli oyunlara ilişkin iddialar olduğunu duyurdu. Fakat Spring, dayanaksız bu iddiaların kritik eyaletleri hedef aldığı görüşünde.

Philadephia'da bir gözlemcinin seçim merkezine girmesinin engellendiği iddiasıyla bir videonun sosyal medyada yayıldığı belirtildi. Videonun Twitter'da 2 milyondan fazla izlendiği ve Trump yanlısı hesaplardan paylaşıldığı görülüyor. Videonun sahte olmadığı ve olayın hile değil seçim kurallarıyla ilgili bir karışıklıktan kaynaklandığı düşünülüyor.

Videodaki bir adam, yetkililer tarafından dışarıda durması için uyarılıyor. Bir kadının adı bilinmeyen şahsa, 'şehir geneli' sandık izleme belgesinin bazı özel oy merkezlerinde geçerli olmadığını söylüyor.

Sandıkları gözlemlemek isteyenlerin bazı oy merkezlerine girmesine izin verildiği biliniyor. Videodaki şahsın da sonradan özür dilenerek merkeze alındığı görülüyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, sürekli olarak, Demokratların posta ile kullanılan oyların sayımında hile yapacaklarını iddia etmesi, rakibi Joe Biden’ın kendisini sadece hile ile yenilebileceğini söylemesi seçim sonrasında ABD şehirlerinde bir kaos yaşanacağı endişesine neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkede sekiz aydır süren koronavirüs salgını sürecinde ırkçılık, polis şiddeti ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan Amerikalılar, özellikle büyük şehir merkezlerindeki mağaza ve işyerlerinin camlarını tahta levhalarla korumaya aldılar.

Seçim gecesi Amerikan CNN’in yaptığı sandık başı anketi, seçmenlerin yüzde 34’ü için en önemli konunun ekonomi olduğunu ortaya koydu. Ankete göre, ırksal eşitsizliği göz önünde bulundurarak tercih yapanların oranı yüzde 21 iken, ABD vatandaşlarının sadece yüzde 18’i için koronavirüs salgını birinci öncelik oldu.

Seçimlerde Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen eyaletler 'salıncak eyalet' olarak tanımlanıyor. Bunlar, başkan adaylarının kazanmak için çok çaba sarf ettiği yerler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Acaba hangisi bizimkinden tüyo aldı. Trump mı, Biden mı?