Görüş Bildir
Haberler
ABD'nin Eğit-Donat Sisteminden Geriye Yalnızca Dört-Beş Kişi Kaldı

ABD'nin Eğit-Donat Sisteminden Geriye Yalnızca Dört-Beş Kişi Kaldı

ABD'li General Lloyd Austin, eğit-donat programına katılanlardan yalnızca 4 ya da 5 kişinin Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaştığını söyledi. ABD, IŞİD'e karşı savaşmak üzere yetiştirmek istediği ve 'ılımlı muhalifler' olarak tanımladığı 5 bin kadar kişi için 500 milyon dolar ayırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AP

Eğitimi tamamlayan 54 kişi, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmiş fakat El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi çatışmaya girmiş ve bazıları da kaçırılmıştı.

ABD Merkez Kuvvet Komutanlığı'nın (CENTCOM) başındaki General Austin, kendisine ABD'nin eğittiği kaç kişinin Suriye'de savaştığı sorusuna 'Az bir rakam... 4 veya 5 kişi diyebiliriz' yanıtını verdi.

Bunun uzun bir süreç olduğunu kaydeden Austin, 'Ancak kalıcı ve olumlu sonuçlar almak istiyorsak, bu şekilde devam etmeliyiz' dedi. Image copyright Reuters Image caption Eğit-donattan geçirilen militanlar IŞİD'e karşı savaşıyor.

"Eğit-donat tam anlamıyla bir fiyasko"

"Eğit-donat tam anlamıyla bir fiyasko"

Reuters

Generalin konuşması sırasında yanında bulunan Savunma Bakanı Müsteşarı Christine Wormuth, yaklaşık 100 kişinin halihazırda eğitimde olduğunu vurgulayarak, eğitilenlerin sayısının azlığını ise katılanların kimlik incelemesi süreciyle ve militanların Suriye rejimine karşı değil, yalnızca IŞİD'e karşı savaşacak olmasıyla açıkladı.

Cumhuriyetçi Senatör Kelly Ayotte, belirtilen rakamı bir 'şaka' olarak değerlendirdi. Eğit-donat programının 'tam manasıyla bir fiyasko' olduğunu vurgulayan Ayotte, 'Keşke böyle sonuçlanmasaydı, ama gerçek bu' dedi.

İlk Giden 54 Kişilik Gruba Ne Olduğu Tam Olarak Bilinmiyor

İlk Giden 54 Kişilik Gruba Ne Olduğu Tam Olarak Bilinmiyor

Reuters

Bazılarının öldürüldüğü, bazılarının kaçırıldığı, kalanların da dağıldığı belirtiliyor.

General Austin, daha önce Daily Beast internet haber sitesinde yer alan ve 'İstihbaratın manipüle edildiği' iddialarına da yanıt verdi, istihbaratta soruşturmanın sürdüğünü ve böyle bir durum ortaya çıkarsa gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti.

BBC Türkçe

Kapak Görseli: Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0