Görüş Bildir
Haberler
ABD ile Çin Arasında Tayvan Gerginliği: 'Hafife Almayın'

ABD ile Çin Arasında Tayvan Gerginliği: 'Hafife Almayın'

Batuhan
23.05.2022 - 11:12

ABD Başkanı Joe Biden, Japonya ziyaretinde dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Biden, Çin'in Tayvan'a saldırması durumunda buna askeri karşılık vereceklerini söyledi. Biden'ın bu sözlerine Çin'den yanıt gecikmedi. Çin Dışişleri Sözcüsü Vang, 'ABD, Çin halkının (Tayvan'la ilgili) egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma kararlılığını hafife almamalıdır' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Joe Biden, resmi ziyareti kapsamında geldiği Tokyo'da Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile görüştü. Görüşmenin basına açık bölümünde Biden'dan Çin ve Tayvan konusunda kritik açıklamalar geldi.

"Askeri yanıt veririz"

"Askeri yanıt veririz"

İlk Asya ziyareti için Japonya'da olan ABD Başkanı Joe Biden, Çin'in Tayvan'ı işgal etmesi halinde askeri yanıt vereceklerini açıkladı.

Çin'den yanıt

Çin'den yanıt

Biden'ın açıklamaları sonrası Çin'den konuya ilişkin açıklama geldi. Çin Dışişleri Sözcüsü Vang, 'ABD, Çin halkının (Tayvan'la ilgili) egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma kararlılığını hafife almamalıdır' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

laa bi durun siz tepişince s.... biz oluyoruz.

Toprak Erinç

Onlar kapışırken biz nugget olmayalım arada

feyk

taiwanda degil savas, global ticareti aksatacak bir kriz ambargo yasansa burda piyasada hesap makinasi bile bulamayiz, 80lere dijital devrim oncesine donus y... Devamını Gör