Görüş Bildir
Haberler
ABD'deki Polis Şiddeti Eylemleri Devam Ediyor: Karşıt Gruplar Çatıştı 1 Kişi Hayatını Kaybetti

ABD'deki Polis Şiddeti Eylemleri Devam Ediyor: Karşıt Gruplar Çatıştı 1 Kişi Hayatını Kaybetti

ABD’nin Oregon eyaletinin Portland şehrinde, polis şiddetini protesto gösterilerinde, karşıt görüşlü iki grup arasında çatışma yaşandı. Başkan Donald Trump taraftarları ve “Siyahların Hayatı Önemlidir” hareketi üyeleri arasında çıkan çatışmada, bir kişi vurularak öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DW Türkçe'nin haberine göreABD'nin Wisconsin eyaletindeki Kenosha'da hafta içinde düzenlenen gösteriler sırasında açılan ateşteiki göstericinin hayatını kaybetmesinin ardından, bu kez de Oregon eyaletindeki Portland kentinde gösterilerde bir kişi vurularak öldü.

İki grup cumartesi günü karşı karşıya geldi📹

Yerel basında çıkan haberlere göre olay cumartesi günü yerel saatle 20:45 sularında ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçileri ve karşıtlarının düzenlediği karşılıklı protestolar sırasında meydana geldi.

Yaklaşık 2 bin 500 Trump destekçisinin kentte konvoy oluşturduğu, bu sırada sol görüşlü gruplarla gerginlikler yaşandığı belirtiliyor.

Olayın detayları ise hala netlik kazanmadı

Olayın detayları ise hala netlik kazanmadı

Portland'da yaşanan olayın ayrıntıları henüz tam olarak açıklık kazanmadı. Hayatını kaybeden göstericinin bir Trump destekçisi olduğu belirtiliyor. Polis kurbanın kimliği ile ilgili açıklama yapmazken, ateşi açan kişiyle ilgili bilgi de vermedi.

Trump’a destek veren gruplar konvoy düzenliyor

Trump’a destek veren gruplar konvoy düzenliyor

Portland'da Başkan Donald Trump’a destek veren gruplar, 3 haftadır araçlarla uzun konvoylar düzenliyorlar. Dün de araçlar, Portland şehrinin dışındaki bir alışveriş merkezinin otoparkında toplanıp şehir merkezine doğru harekete geçtiler. Konvoy, şehir merkezine yaklaştığında polis şiddetini protesto eden grup konvoyu barikatlarla durdurmaya çalıştı.

Bu sırada protestocuların konvoydaki araçlara çeşitli nesneler fırlattıkları görülürken konvoydakilerin de protestoculara biber gazı ve plastik mermi atan silahlarla karşılık verdikleri görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump Kenosha'ya gidecek

Trump Kenosha'ya gidecek

Başkan Trump'ın durumla ilgili yerinden bilgi almak ve güvenlik güçleriyle görüşmek için salı günü Kenosha'ya gideceği kaydedildi. Kenosha'da çarşamba günü protesto gösterileri sırasında açılan ateşte iki kişi hayatını kaybetmişti. Polis, olayla ilgili olarak komşu eyalet Illinois'ten 17 yaşındaki bir kişiyi gözaltına almıştı. Silahlı bir grupla birlikte hareket eden zanlı amacının yağmayı önlemek olduğunu savunmuştu. Olay görgü tanıkları tarafından kaydedilirken, zanlı hakkında cinayet ve cinayete teşebbüsten dava açıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
24
8
7
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Özbakan

işallah non stop devam

Yeter Artık

DÖVÜŞ, DÖVÜŞ, DÖVÜŞ!

Pasif Kullanıcı

Trump Antifaya bok atıyordu bide.