Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Resesyon Riski Artarken, Dev Bankalar ve Merkez Bankası Hazırlanıyor

ABD'de Resesyon Riski Artarken, Dev Bankalar ve Merkez Bankası Hazırlanıyor

ABD'li dünya devlerinden Goldman Sachs yatırım bankasının tepesinden resesyon uyarısı geldi. Powell da her senaryoya hazırlıklı olduklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Hazırlık olun!'

'Hazırlık olun!'

Enflasyonda yükselişin önüne geçmek için yapılan faiz artırımları ile ABD'de resesyon oluşma ihtimalinin çok yüksek seviyede risk oluşturduğuna dikkat çeken Goldman Sachs Yönetim Kurulu Başkanı Lloyd Blankfein, bu duruma şirketlerin ve tüketicilerin hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

CBS'ta 'Face the Nation' isimli programa konuk olan Blankfein, 'Eğer büyük bir şirket yönetiyor olsam, buna hazırlıklı olurdum' derken, Fed'in para politikasına ilişkin de enflasyonu aşağı çekmek için çok güçlü araçları olduğunu ve iyi karşılık verdiğini söyledi.

ABD'de resesyon riski daha çok dile geliyor

ABD'de resesyon riski daha çok dile geliyor

Fed Başkanı Jerome Powell, geçen haftaki bir röportajında, enflasyonun çok yüksek olduğunu ve bunu kontrol altına alacak araçlara sahip olduklarını söylerken , birçok ülkenin merkez bankası yetkililerinin aynı türden sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

Powell konuşmasında şunlar söyledi: 

Dünyanın dört bir yanında küresel ekonomiler bir dizi enflasyonist şoktan etkilendi. Enflasyonu yüzde 2'ye düşürme süreci biraz sancılı olacak ancak yüksek enflasyonla mücadele etmemek ve yerleşmesine izin vermek daha acı verici. 

Powell da resesyonu konuşuyor

Powell da resesyonu konuşuyor

Powell, ekonomiyi resesyona sokmadan ve iş gücü piyasasını güçlü tutarak enflasyonda tekrar yüzde 2'nin görülmesi hedeflediklerini açıklarken, gerçekten yapamayacakları tek şeyin fiyat istikrarının yeniden sağlanmasında başarısız olmak olduğunu da ekledi. 

Gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık ek faiz artırımlarının yapılmasının uygun görüldüğünü söyleyen Powell, işlerin beklenenden daha iyi gitmesi halinde daha azını, daha kötü gitmesi halinde de daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın