Görüş Bildir
Haberler
Millilerden Müthiş Geri Dönüş: Avusturya 1-2 Türkiye

etiket Millilerden Müthiş Geri Dönüş: Avusturya 1-2 Türkiye

Mustafa Boztepe
29.03.2016 - 18:13 Son Güncelleme: 29.03.2016 - 23:34

EURO 2016 hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımımız, deplasmanda Avusturya ile karşılaştı. Milliler 22. dakikada Zlatko Junuzovic'in attığı golle 1-0 yenik düşmesine karşın 43. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 56. dakikada Arda Turan ile bulduğu gollerle maçı 2-1 kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terim: Türkiye her gün kazansa aradaki farkı kapatamayız.

Terim: Türkiye her gün kazansa aradaki farkı kapatamayız.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avusturya deplasmanında alınan 2-1’lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Yenilmezlik serisini 13 maça çıkarak millilerin patronu Terim, oyuncularının kazanma arzusunu överken, üst üste aldıkları galibiyetlerle yetinmeyeceklerini belirtti.

İşte Fatih Terim’in karşılaşma sonunda yaptığı açıklamalar;

“Kazanmak güzel bir şey. Oyuncularımızı kutluyorum. Kazanma alışkanlığı, kaybetmeme duygusu… Bunlar önemli şeyler! İnşallah hep böyle gider. Kazanmak istiyorlar bir defa, her şeyden önemlisi bu. Avusturya ciddi bir rakip, geriden gelip kazanmak kolay değil. Grubu 28 puanla tamamlayıp EURO 2016’ya gittiler. Geriye düştükten sonra da birkaç dakika bocaladık. Skor olarak öne geçtik. 2-1’den sonra hem atabilirdik hem de yiyebilirdik. Önemli rakiplerle oynuyoruz.

Oyun olarak çok memnunum. Ayağa pasları çok iyi oturttuk. Geçişleri daha da iyi yapacağız. Baskıyla daha iyi işler yapıyoruz. Skoru her an değiştirecek oyuncularımız var.

Hakan topunda giderken belliydi zaten… Kalecimizden en son oyuna girenimize kadar hepsi bütün halinde, ülkelerine layık birer oyuncu olarak kazandılar. Tempo daha yükselmeli. Ligimizin temposu EURO 2016’ya yetmez. Bunu herkes görüyor. Soyunma odasında tebrik ederken, oyuncularıma sağlık, güç ve tempo olarak Fransa’ya hazır olmalarını istedim.

Türkiye her gün kazansa aradaki farkı kapatamayız. 1923’ten bu yana ne kadar kazanmışız da 2 galibiyetle yetineceğiz? Milli maçın hazırlığı olmaz. Milli maç tüm ülkemizin ilgilendiği bir arenadır. Hazırlık maçının son dakikasında ciddiyeti bırakmak falan hiç benim tarzım değil. Oyuncularım da bunu bilir zaten.“

Avusturya 1-2 Türkiye

Avusturya 1-2 Türkiye
  • Milli takımın yenilmezlik serisi 13 maça çıktı (10G 3B).

  • Millilerin en uzun yenilmezlik serisi yine Fatih Terim yönetiminde 1994-96 arasında idi. (16 maç)

  • A Milli Takım, 534. maçında 200. galibiyetini aldı (124 B, 210M)

  • Arda Turan Türkiye adına çıktığı son 10 maçta 8 gole katkıda bulundu (4 gol, 4 asist)

Fransa’da 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek EURO 2016’da mücadele edecek A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında deplasmanda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Maçta gol perdesini 22’de Avusturya açtı. Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Marko Arnautovic son çizgiye doğru ilerledi ve penaltı noktasının hemen gerisindeki Zlatko Junuzovic’e pasını aktardı. Zlatko Junuzovic topun gelişine bekletmeden şutunu çekti ve top Volkan Babacan’ın solundan ağlara gitti: 1-0.

Hakan Çalhanoğlu'nun müthiş frikik golü

43’te A Milli Futbol Takımı, eşitliği sağlayan sayıyı buldu. Hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu çok şık bir vuruşla kaleci Ramazan Özcan’ın sağından topu ağlarlara yollandı: 1-1. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arda Turan kalecinin hatasını affetmedi

56’da Arda Turan maçtan skoru tayin eden golü kaydetti. Avusturya kalecisi Ramazan Özcan takım arkadaşından aldığı pası uzaklaştırmak istedi; ancak kısa düşen top Arda Turan’ın önünde kaldı. Arda, kaleciyi ilerde görünce sağ ayağıyla ceza sahası yayının gerisinden şutunu çekti ve golünü attı: 1-2. Başka gol sesi çıkmadı, A Milli Futbol Takımı sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Terim’in öğrencileri yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı.

Avusturya ile 16. Randevu

Avusturya ile 16. Randevu

A Milli Takım, Avusturya ile tarihindeki 16. maçına çıktı. Avusturya ile toplam 16 maça çıkan A Milliler, 7 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 8 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Millilerin attığı 22 gole karşılık, Avusturya 18 gol buldu.

Terim ile 120. Maç

Terim ile 120. Maç
İçeriğin Devamı Aşağıda

A Milli Takım, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 120 maçta 62. kez galip geldi, 30 kez ise berabere kaldı. 119 karşılaşmada sahadan 28 mağlup ayrılan A Milli Takım, 181 gol attı, kalesinde ise 125 gol gördü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
44
7
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Bu kadro tabii ki daha iyi futbol oynamak için yeterli ama olsun sonuç olarak hazırlık maçıydı ne kadar kötü oynasak da yendik ve serimizi sürdürdük...Bu tak... Devamını Gör