Görüş Bildir
Haberler
90 Milyon Yıl Önce Yeryüzündeydi: Arjantin'de Yeni Bir Dinozor Türü Keşfedildi

90 Milyon Yıl Önce Yeryüzündeydi: Arjantin'de Yeni Bir Dinozor Türü Keşfedildi

Ulaş
14.07.2016 - 18:15

Arjantin'de 8 metre boyunda yeni bir dinozor türünün keşfedildiği açıklandı. Etobur olan ve 90 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen dinozorun kollarının ise sadece 60 santimetre uzunluğunda olduğu kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cihan Haber Ajansı'nda yer alana göre, Arjantin'de bilim insanları yeni bir etobur dinozorun fosillerinin bulunduğunu duyurdu. Río Negro eyaletinde fosilleri bulunan dinozorun, 90 milyon yıl önce Arjantin topraklarında yaşadığı tahmin ediliyor. 8 metre boyundaki dinozor türünün, 60 santimetre boyundaki kollarında 2'şer parmağı bulunuyor.

90 milyon yıl önce yaşadığı tahmin ediliyor

90 milyon yıl önce yaşadığı tahmin ediliyor

Tyrannosaurus ve velociraptor familyasından olan yeni dinozorun, Theropoda türüne ait olduğu belirtiliyor. Yeni türe 'Gualicho shinyae' ismi verildiği ifade edildi. Patagonya bölgesindeki yerel topluluk Tehuelche, 'Gualicho' adının, kötü ruhu temsil ettiğine inanıyor.

Öte yandan dinozorun 2007 yılında ortaya çıkarıldığı; ancak analizlerin zorluğu nedeniyle tespitin şimdi yapılabildiği aktarıldı. 

90 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen dinozora ait fosiller, Río Negro'daki Patagonya Doğa Bilimleri Müzesi ve Carlos Ameghino İl Müzesi'nde muhafaza edildiği vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
13
12
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BwK

aha pokemon go yeni sürümü yayınlanmıs

Pasif Kullanıcı

2. resmi ceken kim onu daha cok merak ettim!

Ayna Efendi

parmak yapısından tyrannosauridlere benziyor ancak iskeletin tamamı çıkmamış bir kaç parça http://cdn.sci-news.com/images/2016/07/image_4026_2-Gualicho-shiny... Devamını Gör