Görüş Bildir
Haberler
9 Yıl Aradan Sonra Kendini Gösteren Gezegen Plüton'dan Yeni Görüntü

9 Yıl Aradan Sonra Kendini Gösteren Gezegen Plüton'dan Yeni Görüntü

Hande öçalan
15.07.2015 - 23:25 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 09:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Plüton'dan gelen en yeni fotoğraf NASA tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarına gösterildi. Fotoğrafta cüce gezegenin lakaplı plütonun buzlu dağ sıraları görülüyor. Yaklaşık 3500 metre yükseklikte olduğu belirtilen dağ yapılanmasının yaşının ise 100 milyon yıldan 'genç' olduğu açıklandı.

İşte Yeni Görüntü:

İşte Yeni Görüntü:

Plüton’un geçtiğimiz günlerde kameralara yansıyan parlak ve kalp şeklindeki kısmı, gezegen döndükçe kendini daha da gösterdi ve yakın plan incelenmeye imkan sağladı.

"Jeolojik olarak aktif"

"Jeolojik olarak aktif"

Maryland'daki Johns Hopkins Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısında, New Horizons Projesi'nin sorumlusu Alan Stern, yaptığı açıklamada, Plüton'dan ilk yakın çekim ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafın gezegende jeolojik aktivitelere kanıt niteliği taşıdığını söyledi.

Plüton'da dağ benzeri yapıların bulunduğunu ifade eden New Horizons ekibinden araştırmacılar, buzlarla kaplı dağların yaklaşık 3 bin 500  metrelik yüksekliğe sahip olduğunu belirtti. Dağların yaşının 100 milyon yıldan daha genç olduğunun tahmin edildiğini söyleyen araştırmacılar, 'Bu da cüce gezegenin jeolojik olarak aktif olduğunu gösteriyor' ifadesini kullandı.

Plüton'un en büyük uydusu Charon

Plüton'un en büyük uydusu Charon
İçeriğin Devamı Aşağıda

New Horizons tarafından çekilen fotoğraflar, ayrıca Plüton'un en büyük uydusu Charon'da derin vadilerin bulunduğunu gösteriyor.

Güneş sistemindeki yolculuğuna 19 Ocak 2006'da Florida'daki Cape Canaveral uzay üssünden fırlatılarak başlayan New Horizons, 9 yıl 6 aydır görev yapıyor. 

New Horizons, Plüton dışında uyduları Charon, Styx, Nix, Kerberos ve Hydra'da da keşiflerde bulunuyor.

AA, NASA & The Wall Street Journal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0