Görüş Bildir
Haberler
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Yaptıkları Paylaşımlarla Duygularımıza Tercüman Olan Ünlüler 💜

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Yaptıkları Paylaşımlarla Duygularımıza Tercüman Olan Ünlüler 💜

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. İçinde bulunduğumuz dünyanın Türkiye'sinde ne yazık ki kutlanacak bir şey göremiyoruz. Kırgınız, kızgınız, bir şeyler değişsin diye bas bas bağırıyoruz. Sadece biz değil, ünlüler de öyle...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hande Doğandemir

1. Hande Doğandemir
twitter.com

2. Gülse Birsel

2. Gülse Birsel
www.instagram.com

Dünya insanlarının hakkı yenen, ayırımcılığa uğrayan, ezilen, önyargıyla bakılan, küçük görülen, özgürlüğü kısıtlanan en büyük topluluğu, en kalabalık unsuru: Kadınlar!

Ama değişecek bu işler. Henüz 100 yıldan az zaman önce seçme ve seçilme, hatta erkeklerle denk eğitim alma hakkı verilmeye başlanmış bir cinsin bu kadar kısa zamanda geldiği yeri düşünürsek… Galiba bu hıza bakılınca endişelenmesi gereken erkekler mi acaba?😉🚀 #8Mart

Fotoğraf: @zeynelabidin

3. Demet Evgar

4. Tuğba Yurt

4. Tuğba Yurt
twitter.com

5. Yağmur Tanrısevsin

5. Yağmur Tanrısevsin
twitter.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Başak Sayan

6. Başak Sayan
www.instagram.com

Kadın olmanın en zor olduğu coğrafyalardan birinde, doğduğu andan itibaren ikinci sınıf insan muamelesi görse de, var olma nedeninin bir erkeğe eş olup ihtiyaçlarını karşılamak, çocuk doğurup onlara bakmak olduğuna inanılsa da, eşsiz özellikleri yargılansa, her daim aşağılansa, sistem adalet, sosyal hayat ve daha nice durumda erkeği daha güçlü yaptığı için öldürülse, işkence görse de kadının gücünü hiçbir şey elinden alamaz. Çünkü hayat ona eşsiz bir armağan bahşetmiştir. Yaşam gücü! Bir insanı içinde büyütüp dünyaya getiren kadın içinde başka hangi güçlerin olduğunu anladığında kendini hapsettiği bu sistemden de çıkışın yolunu bulacaktır. Tüm kız kardeşlerimin kadınlar gününü kutluyorum. Kendinizin, kendi gücünüzün, haklarınızın farkında olun….

7. Ece Temelkuran

7. Ece Temelkuran
twitter.com

8. Zuhal Topal

8. Zuhal Topal
www.instagram.com

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü..Bu topraklarda nedir Kadın Olmak? Kadın; kul köle, kadının saçı süpürge, kadın kısa etek, kadın elinin hamuruyla, kadın kısmı kahkaha ile gülme, kadın otursun kocasının dizi dibinde, kadın bu çağda modern köle..kadın edep, haya, kadın namus, kadın evde çocuklarına anne; ama kocası der ol bana cariye.. kadın kalır hamile doğurur derler ki halâ bu göbek ne? Kadın ağlar, aa biraz sulu gözlümü ne?

Kadın evine ekmek götürmenin derdinde, adam çalışmaz oturur evde... Kadın bir şey dese aa senin dilin mi uzadı ne?

Güzel olmalı kadın, her zamanda bakımlı; ama çok da alımlı olmamalı o zaman da derler ki a bana mı yazıyor ne? Hem iyi gelin olmalı kayınvalideye; hem de aşçı olmalı hizmet etmeli tüm ev ahalisine...

Kadın tacize uğrar aaa ama giymeseydi kısa etek ;

Kadın şiddete uğrar e niye gece dışarı çıkmış ki tek?

Kadın dövülür e kışkırtmasaydı der erkek...

Kadına tecavüz edilir derler ki gönlü varmış demek!

Kadın aldatılır; o zaman da derler hak etmişti bırakmasaydı yatakta kocasını tek...

Kadınlar öldürülür, kadınlar ağlar ,kadınlar dövünür, kahrolur, yürekler yanar.. Söz biter ölümler bitmez... Kadın ne yaparsa yapsın kimseye yetemez... Debelenir durur da derdini kimseye diyemez, çekecek çilesi de kahrı da bitmez... Hep ispat hep mutlu etme derdinde kadın, ne yapsa ne dese fark etmez amma velakin unutulmamalı ki kadın güçlüdür, kadın akıllıdır ne olursa olsun vazgeçmez, her şeyi başarır; evelallah herkesi her şeyi cebinden çıkarır... Kim ne ne yaparsa yapsın kimse onu yıkamaz; çünkü kadın anadır, kadın dağdır, kadın insandır..

Bugün kutlanacak bir gün değil farkındalık günüdür; ama hadi adet yerini bulsun, artık ne kadar olacaksa o kadar 8 Mart Dünya Kadınlar günümüz kutlu olsun 🙏 #8martdünyakadınlargünü

9. Göksel

9. Göksel
www.instagram.com

İyi niyetle ve umutla tüm dünya kadınları için özgür, mutlu, eşit bir yaşam istiyoruz. Kadının gücü, yaratıcılığı desteklendikçe dünya daha güzel bir yer olacak.

#8martdünyakadınlargünü kutlu olsun.

#kadınlaromuzomuza

10. Yonca Evcimik

10. Yonca Evcimik
www.instagram.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dinçer Güner

11. Dinçer Güner
www.instagram.com

Günaydın,

Gerçekten bir gün inşallah anlarız kadınların sadece analık, ev hizmetleri gibi becerileri olan kişi şeklinde tanımlanmaması gerektiğini.

Çok bir şey değil istediğim

Artık kadınlar öldürülmesin...

#8martkadınlargunu

12. Nurgül Yeşilçay

12. Nurgül Yeşilçay
www.instagram.com

👉kadınlık hallerimizi doya doya yaşayacağımız

👉üzerimizdeki mahalle baskısının kalktığı nice #8mart lara

👉KAYIPSIZ, hep beraber, mutlu mesut yaşayacağımız günlere

👉Ahlam kesenlerimiz az olsun şekerim😉

#8martdünyakadınlargünü müz kutlu olsun

13. Pınar Deniz

13. Pınar Deniz
www.instagram.com

Dans edemediğim devrim,

devrim değildir. Özgürlüğe!

#8martdünyaemekçikadınlargünü ‘müz kutlu olsun🌹

14. Rahşan Gülşan

14. Rahşan Gülşan
twitter.com

15. Hayal Köseoğlu

15. Hayal Köseoğlu
www.instagram.com

Saygı ve güç için erkekleşmek istemiyorum. En dişi halimle hak ettiğim saygıyı ve eşitliği talep ediyorum. Kadın olmanın gücünü bu sene iliklerime kadar hissetmeye ve hissettirmeye karar verdim bugün. Korkuyorum ama derin bir nefes alıp elimden geleni yapacağım. Artık kibar olmayacağım bana saygı duyulmayan yerde. Artık idare etmeyeceğim o hassas ve kırılgan erkek egosunu, sadece çok iyi idare etmeyi öğrendiğim için. Kendimi güvende hissetmediğim yerde içime kaçmayacağım, geri saldıracağım. Eşitlik ve saygı verilmeyen yerde durmayacağım. Sadece kendime değil, bana ve hemcinslerime tanınmayan alanlarda daracık bir yer bulmayacağım kendime. O alanı açmanın bir yolunu bulacağım. Fikirlerimi törpüleyip, laflarımı yutup boğazımı düğümlemeyeceğim 'ne gerek var şimdi' diye. O kadar gerek var ki bizi bastırmayı, bizi süs bebeği gibi görmeyi normali yapmış insanların huzurunu kaçırmaya... Bütün dünya, erkeklerin egosunu korumaya göre inşa edilmişken ben de düzen bozulmasın, huzur kaçmasın diye minik yapı taşları koymayı bırakıyorum. Kaçsın o huzur. Artık minik şeylere susmak, baskıyı tolere etmek yok. Sizden rica ediyorum güçlü kadınlar, ben bunları yaşıyorsam siz de yaşıyorsunuz eminim, biliyorum. Susmayalım. Nolur. Birbirimiz için susmayalım. Kendimiz için cesaret edemediğimizde birbirimiz için cesaret edelim. Gördüklerimiz karşısında susmayalım, normalize etmeyelim. Biz birbirimizi kollamazsak kimsenin bizi kollayacağı yok. Öfkeyse öfke, kavgaysa kavga, deli diyolarsa desinler. Kadının gücü, erkekleri iyi idare etmek değildir, iyi susmak değildir, yok olmak, sakin kalmak değildir. Kadının gücü yaratmak, üretmek, varoluşu zenginleştirmek, ışıldamak, parlamak ve ne istiyorsa o olmaktır. Buna izin vermeyen, ışığımızı kısan her şeyi ve herkesi ezip geçebilecek kadar da güçlüdür. Bu sene birbirimiz için daha da güçlü olalım. Samimiyetsiz 8 Mart postlarına değil, gerçekten bize alan açılmasına, bizimle beraber bu yolda yürünmesine, anlaşılmaya, görülmeye, duyulmaya ihtiyacımız var. Ama siz yoksanız bile, biz birbirimize sonuna kadar yeteriz. Görmezseniz gösteririz, duymazsanız duyururuz! Kadınlar günümüz kutlu olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Pelin Akil

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
13
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Modern Kafa

şu beğenmeyen ne boku beğenmemiş acaba?

Ömer

Takma bugünlük,bugün sizin gününüz...

Ömer

Dünya kadınlar gününü kutlarım