Görüş Bildir
Haberler
650 Bin Öğretmen Mercek Altında

650 Bin Öğretmen Mercek Altında

FreiGeist
25.01.2016 - 09:52 Son Güncelleme: 25.01.2016 - 12:56

76 öğretmenin görevden alındığı 'sahte diploma' soruşturması genişliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, il milli eğitim müdürlüklerine talimat vererek MEB Bilişim Sistemi'ndeki tüm bilgilerin kontrol edilmesini ve güncellenmesini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sahte diploma nedeniyle 76 öğretmeni görevden almasının ardından, soruşturma genişletiliyor. 

Öğretmenlerin öğrenim bilgileri de dahil tüm kişisel verilerinin işlendiği MEB Bilişim Sistemi’nde (MEBBİS) yapılan taramada “Kişisel Bilgiler Modülü Öğrenim Bilgileri” ekranına girilmesi gereken belgelerde de eksiklikler bulunduğu belirlenince, bakanlık harekete geçti.

Habertürk gazetesinin bugün manşete taşıdığı Lütfi Erdoğan'ın haberine göre Bakanlık, il milli eğitim müdürlüklerine talimat vererek MEBBİS’teki bilgilerin güncellenmesini istedi.

18 yıl incelenecek

18 yıl incelenecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlık talimatında, 1998 yılından bu yana ataması yapılan 650 bine yakın öğretmenin atamaya esas diploma, geçici mezuniyet belgesi, tezsiz yüksek lisans diploması veya pedagojik formasyon sertifikası gibi belgelerinin MEBBİS’e tam ve doğru olarak girişinin yapılması gerektiği kaydedildi. 

Belgelerin yapılacak atamalarda, halihazırda öğretmen olanların tayin ve görevde yükselme işlemlerinde önem arz ettiği vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
14
7
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Şu terör sempatizanlığı yapan kamu görevlilerini de bi elden geçirseniz ya..O zaman daha yararlı olursunuz.

TC Meriç Tensi

O zaman mv lerinin yarisini iceri almak lazim.

Pasif Kullanıcı

Sahte öğretmenin yaninda terörist öğretmenlerde var.bildiğin silahsız pkk lılar.

mekanikdesign

Bu sahte öğretmenlerden ders alan öğrenciler de var nasıl ders anlattılar kim bilir. Öğrenci velileri de dava açmalı. Hak yiyen hak ettiğini bulmalı.