Görüş Bildir
Haberler
6 Maddeyle Klişe Disiplin Savunmaları

6 Maddeyle Klişe Disiplin Savunmaları

1. ŞAKALAŞIRKEN YANLIŞLIKLA GÖZE ÇARPAN YUMRUK

Şakalaşma esnasında arkadaşını yanlışlıkla(!) yumruklamak adettir bizde. Sağ el yanlışlıkla savrulur ve arkadaşının gözüne çarpar. Ee insanlık hali canım olacak o kadar (biraz anlayış). Fakat ne var ki o el yumruk formatına girmiş ve söz konusu arkadaşımızın göz çevresinde yeni bir junior arkadaşa sebep olmuştur ve daima 'Hocam biz şakalaşırken arkadaş geldi, elime kafa attı.' savunması öne sürülür. Artık o ele sahip çıkalım arkadaşlar zira bu yalan kabak tadı vermeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. "İSTERSENİZ ARKADAŞIMA SORUN HOCAM" ÖĞRENCİSİ

Kavga olmuştur, taraflar birbirini tuvalete bile çekmiştir ve müdür yardımcısı kavga edenlerden birini odasına çağırır. Neler olduğunu sorup kavga için ceza vermeye çalışan hocaya verilecek cevap çok basittir. 'öyle bir şey olmadı hocam,isterseniz arkadaşa sorun.'  Cümlede adı geçen arkadaş daha önceden nazikçe(!) uyarılmış, kavganın olmadığını hocaya söylemesi için ikna edilmiştir. Her ne kadar öğretmenler bu kavganın olduğunu bilse de kanıtlanamayan kavgadan ceza almadan paça kurtarılır.

3. "BİR TEK BEN DEĞİLİM Kİ" ÖĞRENCİSİ

Kopya esnasında yakalanan öğrenciöğretmen tarafından topa tutulurken beyin kaçış yolu aramaya başlar. Fakat öğretmen olayı gördüğü için pek bir savunması kalmamıştır. Savaşta her şey mubahtır kafasına giren öğrenci 'Ben yandıysam herkesi yakarım.' diyerek 'hocam sanki tek ben miyim? Neden sadece beni azarlıyorsunuz?' savunmasına girişir. Kısacası kıl payı kurtulan arkadaşlarını da kendisiyle beraber yakan arkadaş tipidir. Ah o arkadaşlara ne sövülür.

4. "HOCA BANA TAKTI." ÖĞRENCİSİ

Konuşarak hocayı kendini camdan atma noktasına getiren, sınıfın dersi kaynatma konusundaki tek umudu olan o koca yürekli öğrenci, hocanın sürekli onu azarlaması ve en sonunda disipline vermesi üzerine ortaya atılan 'Hoca bana taktı.' teorisi, arkadaş ortamından alınan güvenle desteklenmeye çalışılır. 'Abi haksız mıyım? A desem kızıyor, taktı bana, siz söyleyin ya!'  Ders kaynatmanın tek umudu olan öğrencinin arkasında durulacaktır tabi ki. O, sınıfın göz bebeğidir, onsuz ders işlenmez nasıl olsa.

5. ISRARLA OKUL KIYAFETLERİNİN BU OLDUĞUNU SAVUNAN ÖĞRENCİ

Klasikleşen pazartesi kontrollerinde, arkadaşlarının arasında görünmeden kaçmaya çalışan bir öğrenci düşünün. Büyük ihtimalle sebebi eksik-yanlış-okul kıyafetidir. Öğrencimiz görünmediğini sansa bile öğretmenler tarafından kenara çekilir, numarası alınır. Savunma olarak ' Hocam ben okul kıyafeti alırken bana bunu verdiler. Benim bir suçum yok.'  dese bile bu onu disipline gitmekten kurtarmaz.

6. ÇOK KONUŞMAK SUÇUYLA DİSİPLİNE GİDEN ÖĞRENCİ

Çok konuşmaktan disipline mi gidilirmiş? Gidiliyor arkadaşlar. Dersten sıkılan öğrencimiz, öğretmenler ve öğrencilere sataşmaktan ya da gereksiz esprilerden dolayı disiplin yoluna düşer. Ama o öğrencinin savunmasını ne siz sorun ne de biz anlatalım. Çok konuşmasıyla ün kazanmış öğrenci, disiplin kurulu hocalarını bıktırana kadar bu eylemi devam ettirir. Öğretmenler, arada kurulan samimi cümlelerle iyice gerilir. Sonuç olarak gerek cezayı alan öğrenci, bir daha karşılaşmamak üzere uğurlanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın