Görüş Bildir
Haberler
6 Dönümlük Bahçedeki Fındık Ağaçlarını Kesti: 'Onlar Düşmüş Brunson, Suriye Derdine Köylüyü Düşünen Yok'

etiket 6 Dönümlük Bahçedeki Fındık Ağaçlarını Kesti: 'Onlar Düşmüş Brunson, Suriye Derdine Köylüyü Düşünen Yok'

Batuhan
14.10.2018 - 18:50 Son Güncelleme: 15.10.2018 - 08:32

Düzce'nin Musababa köyünde yaşayan Yaşar Özcan, fiyatların istenilen düzeyde olmadığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) üreticiden fındık almadığı gerekçesiyle 6 dönümlük bahçesindeki fındık ağaçlarını kesti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Musababa köyünde yaşayan ve fındık yetiştiriciliği yapan Yaşar Özcan, fiyatların istenilen düzeyde olmadığını belirterek, TMO tarafından üreticiden fındık almadığını söyledi.

"Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı"

"Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı"

6 dönümlük fındık bahçesi olan Özcan, tepki amacıyla kesim motorlarıyla ağaçlarını kesti. Fındığın artık para yapmadığını belirten Özcan, 'Fındık 12 TL, kabuğunun tonu 500 lira. Yetkililere sesleniyoruz. Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı. Onlar düşmüş Brunson, Irak, Suriye derdine köylüyü düşünen yok. Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı. En son keseceğiz, bu dertten de kurtulacağız. Herkesin gözü aydın olsun. Yerine hiçbir şey dikmeyeceğim. Hiçbir ürün para yapmıyor. Fındığı sökenin desteklemesi de kaldırılmış. Zenginlerin yatta mazotları 1 lira, bizimki 6,5 lira. Garibin yüzü hiç gülmüyor' dedi.

"Boş dursun, daha kârlıyız"

"Boş dursun, daha kârlıyız"

Köydeki fındık üreticilerinden Hayri Uysal da 'Ben öncelikle AK Partili olarak şunu sormak istiyorum, biz bugüne kadar AK Parti'ye oy verdik, çalıştık peşinde 3 tane milletvekilimiz Meclis'te fındıkla ilgili bir önerge sundu mu ben duymadım. Bu yıl ilk defa MHP milletvekili, Meclis'te fındık üreticisinin isyanını dile getirdi. Fındık bahçesinin hali; söktük, attık. Para yapmayan mahsule ırgatlık yapmanın anlamı yok. Para yapmadıktan sonra fındıkçılık yapmanın bir anlamı kalmadı ki. Maliyeti belli, yevmiye 100 TL. Bunun işçiliği, ilacı, filizi, gübresi nasıl çıkacak bunun altından üretici? Hali perişan. Üretim maliyeti, işçiliğini kendin yaparsan 11 TL; gübresi, kazması, filizi, dalı, ilaçlaması, toplaması, servisi, getirmesi, kurutması, harmanı bunun içinden çıkılacak gibi değil. Toplam 6 dönüm fındık kestik. Artık altından çıkamıyoruz. Yerine kesinlikle mahsul ekmeyi düşünmüyoruz. Boş dursun, daha karlıyız' diye konuştu.

"Fındığın fiyatı neden açıklanmıyor?"

"Fındığın fiyatı neden açıklanmıyor?"

Fındık üreticilerinden Aydın Özdemir ise 'Harman makinesinin, yerli işçinin, yabancı işçinin, 15 yaşındaki küçük işçinin fiyatları açıklandı. Fındığın fiyatı neden açıklanmıyor?' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
476
206
135
83
27
13
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Cumhurbaşkanlığı seçimi, Düzce: %73, Ordu: %65, Giresun: %64 Tayyip Erdoğan demişler. Üstelik fındık için vaad veren Muharrem İnce'yi çay ve keke satmışlar! ... Devamını Gör

olgunsissi

oy vermeden önce düşünecektiniz. geçmiş olsun..

efe çınar

onun akp oy verdiğini nerden biliyon ?

Martı Canıtın

Düzce akp oy oranlarına bakınca insan bi şey diyemiyo.