Görüş Bildir
Haberler
52 Yıldır Kimliksiz Yaşayan Vatandaş: 'Varlığımı Kanıtlayamıyorum'

52 Yıldır Kimliksiz Yaşayan Vatandaş: 'Varlığımı Kanıtlayamıyorum'

Gaziantep'te yaşayan 52 yaşındaki Mehmet Karataş doğduğundan beri kimliksiz yaşıyor. Eşiyle resmi nikah kıyamadığını, 7 çocuğunu nüfusuna alamadığını ve bir işe giremediğini söyleyen Karataş, 'Varlığımı kanıtlayamıyorum' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıllardır kimlik çıkarmak için girişimlerde bulunduğunu ama sonuç alamadığını belirten Karataş, bu nedenle hastaneye gidemediğini, bir işe giremediğini, eşiyle resmi nikah kıyamadığını, yedi çocuğunu kendi nüfusuna alamadığını söyledi.

Daha önce birkaç kez kimlik için başvuruda bulunduğunu ama farklı sebeplerden yaptığı başvuruların reddedildiğini belirten Mehmet Karataş, yetkililere çağrıda bulundu. Kimliği olmadığı için çocuklarının dayılarının üzerine kayıtlı olduğunu ve bu yüzden de tepki gördüğünü belirten Karataş, kimsenin kendisini anlamadığını vurguladı.

"Kimse beni işe almıyor"

"Kimse beni işe almıyor"

Varlığını hiçbir ortamda kanıtlayamadığını söyleyen Mehmet Karataş, “Bu yaşa kadar hiç kimliğim olmadı. Evliyim eşim ve 7 çocuğum var ama ne resmi nikah kıyabiliyorum ne de çocuklarımı kendi nüfusuma alabiliyorum. Kimliksiz işlem ve sigorta yapılamadığı için bir işe de giremiyorum, kimse beni işe almıyor. Yani mümkünse ben de herkes gibi kimliğim olsun istiyorum” dedi.

"Çocuklarımın dayılarının nüfusuna kayıtlı olmasını istemiyorum"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimliğinin zamanın şartları nedeniyle babası tarafından çıkarılmadığını da aktaran Karataş, “Zamanında babam kimliğimi çıkarmamış. Babam öldükten sonra annem de çıkaramamış kimliğimi. Ondan sonra da ne yaptıysam kimliğimi çıkaramadım. Ben kimliğimi çıkarıp çocuklarımı üzerime almak istiyorum. Yani çocuklarımın dayılarının nüfusuna kayıtlı olmasını istemiyorum. Çocuklarım da bu yüzden bana kızıyorlar, ‘biz senin üzerine olmak, senin soyadını taşımak istiyoruz’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen ve artık sıkıntı yaşamak istemediğini aktaran Karataş, 'Ben kimliksiz hiçbir şey yapamıyorum. Varlığımı kanıtlayamıyorum. Bana yardım edin” diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda Erzincan'da 85 yaşında bir kadının kimliksiz yaşadığı ortaya çıkmıştı:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
19
11
8
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamamomomo

"Düşünüyorum, o halde varım", René Descartes "Varlığımı kanıtlayamıyorum", Mehmet Karataş

Merve Tongu

anasınıfındaki öğrencilere sessiz olun diye 62627 kere uyarı yapmışımdır.... varlığımı kanıtlayamıyorum....

Külmiz Onaran

Senin sorununun çözümü Aziz Nesin'in Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz kitabında yazıyor. Kitabı oku. Bütün cevapları orada bulacaksın :)