Görüş Bildir
Haberler
5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser (ZE500KL) İnceleme

5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser (ZE500KL) İnceleme

Technosfer
20.11.2015 - 17:13

5 inçlik Asus Zenfone 2 Laser (ZE500KL) İnceleme

Asus ilk 4 GB bellekli akıllı telefonu ürettikten sonra aynı telefonun farklı modellerini ülkemize getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Selfie adında ki yeni akıllı telefonu incelemiştik bugün ise yine benzer telefon olan Zenfone 2 Laser'i inceleyeceğiz.

Yurt dışında daha tanıtımı yapılmadan ülkemizde tanıtılan Asus Zenfone 2 Laser, büyük bir olasılıkla ilk önce ülkemizde satışa başlayacak şuanda Selfie ve Zenfone 2 Lazer, Asus'un e shop sitesinde ön siparişte sizleri bekliyor.

Asus Zenfone 2 Laser,  5 inçlik ve 5.5 inçlik modeller ile ülkemize girmeye hazırlanıyor. Bizim inceleyeceğimiz model ise 5 inçlik model.

Asus Zenfone 2 hakkında merak ettiğiniz soruları öğrenebilir, kullanıcı şikayetlerini takip edebilirsiniz.

İncelememize teknik özellikler ile başlayalım.

  • Qualcomm MSM8916 QuadCore 1.2GHz işlemcisi

  • Android 5.0 (Lollipop) işletim sistemi

  • 2 GB mDDR3 belleği

  • 5inç, HD 1280x720, TFT Resistive dokunuş panel Corning® Gorilla® Glass 4 teknolojisine sahip ekranı

  • 16GB eMMC Flash 5GB ASUS WebStorage bulut depolama alanı ve 128 GB'a kadar arttırılabilir hafızası

  • 5 MP, Otofokus, PixelMaster  ön kamerası

  • 13 MP, Otofokus, LED Flaş, Wide View, PixelMaster arka kamerası

  • 2400 mAh Li-Polymer pili

  • 143.7 x 71.5 x 3.5 ~ 10.5 mm (E x B x Y) ebatları

  • 140 g (batarya dahil)

  • Beyaz, kırmızı, siyah, altın renk seçenekleri bulunmaktadır.

ASUS ZENFONE 2 LASER'E İLK BAKIŞ

Asus, büyük telefonlar yerine küçük ve kullanışlı telefonlar üretmeye devam ediyor. 5 inçlik bu telefon, diğer 5 inçlik modellere kıyasla daha hafif, ilk kullanımdan sonra bu telefonun bağımlısı olabilirsiniz. Tasarım konusunda 2015 iF Tasarım ödülüne laik görülmüştü. Bu modelde eğer açma kapatmanın, ses açma kapatma gibi tuşları özellikle yan tarafta isteyen kullanıcılar biraz zorluk çekse de çok kısa bir sürede bu duruma alışabilirsiniz.

Asus Zenfone 2 de çıkarılamayan batarya, Selfie ve Zenfone 2 Laser modellerinde çıkarılabiliyor. 2 sim yuvası da ülkemizde yeni alt yapısı hazırlanan 4.5G'yi destekliyor.  Arttırılabilir hafızası bulunan telefon 128 GB'a kadar SD kart takılabiliyor.

Bize gelen ürün Android 5.0.2 sürümü ile geldi ve telefonu açar açmaz bir güncellemede bizleri bekliyordu.  301.52 MB boyutunda bu güncelleme sonrasında biz pek bir şey fark etmemiş olsak da herhangi bir donmaya karşı önlem alınmış durumda.

Asus Zenfone 2 Laser görselleri için tıklayabilirsiniz.ASUS ZENFONE 2 LASER DETAYLI YAZILI İNCELEMESİ

Zenfone 2 Laser'e gelen güncellemeyi yüklemeden bir test etmek istedik ve bir çok oyun denemesi yaptık bu oyunlarda herhangi bir kasma görmedik. Zenfone 2 Laser, ZenUI arayüzünü kullandığından dolayı saten kasma veya donma yapmayacağını biliyorduk fakat güncelleme gelmeden kullanmamızın temel nedeni acaba gelen güncelleme telefonu kötü etkileyecek mi diye düşünmemizdi. Güncellemeyi attığımızda da herhangi bir donma veya kasma yaşanmadı.

Qaulcomm Snapdragon 410 işlemcisi ile pil tüketimini en aza indirgeyen Asus, Adreno 306 GPU(grafik işlemcisi) ile oyun ve günlük işlerinizi mükemmeliyete dönüştürüyor. HD 720x1280 boyutlarında 294 ppi bir ekranı olan Zenfone 2 Laser çizilmeye ve kırılmaya karşı Gorilla Glass 4 teknolojisini kullanıyor.

Antutu Benchmark test sonucu için tıklayabilirsiniz.

2 GB belleği bulunan telefonun normal kullanımda sadece 700 MB'lık bir kısmı etkin olarak çalışmakta, Depolama alanı ise 16 GB

Kamera konusunda çok iyi iş çıkaran Zenfone 2 Laser, 5 MP ön kamerası, otofokus ve pixelmaster teknolojisi kullanıyor, arka kamera ise 13 MP otofokus, led flash, wide view(geniş açı) ve pixelmaster teknolojileri kullanılıyor. Çektiğiniz fotoğrafları düzenlemek isterseniz içerisinde fazlası ile modlar, çerceveler ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Video çekimlerini 1080p 30 fps olarak çekmektedir.

Arka kamera ile çektiğimiz fotoğraf galerisi için tıklayabilirsiniz.(çok yakında eklenecektir)

Ön kamera ile çektiğimiz fotoğraf galerisi için tıklayabilirsiniz.(çok yakında eklenecektir)

2400 mAh bataryası sayesinde günlük kullanımda(sosyal medya, fotoğraf, farklı uygulamalar, oyun) günü çıkarabiliyor.İvmeölçer, yakınlık, pusula gibi sensörleri bulunan Zenfone 2 Laser, siyah, seramik beyaz, gümüş, mor, aqua mavi, altın, Kırmızı gibi 7 farklı renk seçeneği bulunuyor fakat ülkemizde altın, beyaz, kırmızı ve siyah modelleri bulunmakta ilerleyen zamanlarda diğer renklerinde ülkemize geleceğini düşünüyoruz.

Asus Zenfone 2 Laser Fiyatı Açıklandı.

Asus Zenfone 2 Laser'i satın almak isteyenler için Asus'un e-shop sitesinden satın alabilir veya buraya tıklayarak direk olarak gidebilirsiniz.

Ek olarakta Wi-Fi 802.11 b/g/n teknolojisi, Bluetooth 4.0 teknolojisi, Usb olarak 2.0 kullanılıyor.

Kaynak: http://technosfer.com/5-inclik-asus-z...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0