Görüş Bildir
Haberler
4DX Teknolojisi Türkiye'deki Sinema Salonlarına Geliyor

4DX Teknolojisi Türkiye'deki Sinema Salonlarına Geliyor

Onedio Medya
01.07.2015 - 21:35 Son Güncelleme: 01.07.2015 - 21:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’deki sinema salonlarına 3D IMAX teknolojisinden sonra 4DX teknolojisi de geliyor. 

Peki 4DX teknolojisi nedir? 4DX teknolojisi seyircilere filmlerde hareket, titreşim, su, rüzgar, ışıklandırma, koku ve daha fazlasını sinemaseverlere hissettiriyor. Başka bir deyişle sinema izleyicisini gerçek anlamda filme dahil eden bir deneyim sunuyor.

Çatısı altında Cinemaximum salonlarını bulunduran Mars Cinema Group tarafından yapılan açıklamaya göre 4DX teknolojisi için ‘CJ 4DPLEX’ adındaki şirketle işbirliği yapıldı. Uzun metrajlı filmlere yönelik dünyanın ilk 4D teknolojisi tabanlı sineması olan bu teknoloji Türkiye’de İstanbul’da yer alan Cinemaximum Marmara Forum’da uygulanacak. Bu teknolojinin eylül ayında sinemaseverlerle buluşacağını da paylaşalım.

200 film yayınlandı

200 film yayınlandı

TeknoYo'da yer alan haberde, 4DX teknolojisinin izleyicilerin beş duyusunu aynı anda hitap ettiğini belirten 4DPLEX CEO’su Byung-Hwan Choi;

4DX teknolojisinin aynı şekilde Türkiye’de de başarılı olacağına eminiz. Mars Cinema Group ile çalıştığımız ve işlerimizi dünya çapında genişlettiğimiz için gurur duyuyoruz” dedi. Mars Cinema Group CEO’su Kurt Rieder ise “Hareketli sinema deneyimi alanında lider olan 4DX’in önde gelen tüm film stüdyolarının desteğini arkasına alması sayesinde müşterilerimiz için en iyi içerikleri sunabileceğiz” dedi.

Paylaşılan rakamlara göre 2010 yılından bu yana 200’den fazla Hollywood filmi 4DX olarak yayınlandı ve Haziran 2015 itibariyle, 34 ülkede 173 mekanda 24 binden fazla 4DX koltuğu bulunuyor.

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
1
0
0
0