Görüş Bildir
Haberler
42. İstanbul Maratonu'na Kenyalı Atletler Damga Vurdu 📷

42. İstanbul Maratonu'na Kenyalı Atletler Damga Vurdu 📷

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl maratonun startı Yenikapı'daki meydandan verildi. Tarihte ilk kez Avrupa'dan Asya'ya koşulan İstanbul Maratonu'nda atletler ilk kez 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü iki kez geçti. Maratonu erkeklerde Kenyalı Benard Cheruiyot Sang, kadınlarda ise yine Kenyalı Diana Chemtai Kipyogei kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu' unvanını taşıyan Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından 'altın kategori'de gösterilen maraton 42. kez gerçekleştirildi.

Organizasyonda önce patent sonra tekerlekli sandalye yarışının startı verildi. 

Geçen yıllarda yapılan 15 kilometrelik çipli koşu ile 8 kilometrelik halk koşusu bu yıl koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle düzenlenmedi.

Bu kategorilerin yerine 'Tek başına bizimle koş!' sloganıyla 5, 10 ve 15 kilometrelik sanal koşular yapıldı.

Kademeli start verildi

Kademeli start verildi

Salgın nedeniyle sporcuların sosyal mesafeyi koruyabilmesi ve aralıklarla start alanına alınabilmesi için ihtiyaç duyulan alanı sağladığı için start bu yıl Yenikapı'dan kademeli olarak verildi. verildi. 

Temizlik ve hijyene dikkat edilen startta sporcular sosyal mesafeye uyarak sıralandı. Birbiri arasında yaklaşık 1,5 metre mesafe bırakan sporcular, dörderli sıralar halinde beşer saniye aralıklarla yarışa başladı.

Böylece alanda, start anında ve parkurda yığılmaların önüne geçildi. Önlemler kapsamında sporcular, ısınma, hazırlık ve parkura giriş aşamaları da dahil olmak üzere yarış start alana kadar maskelerini takmaya devam etti.

İlk kez Avrupa'dan Asya'ya koşuluyor

İlk kez Avrupa'dan Asya'ya koşuluyor

42. İstanbul Maratonu'nda koronavirüs önlemleri kapsamında parkur değişikliğine gidilirken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü organizasyon tarihinde ilk kez 2 kere geçildi.

Sporcular, maratonun tarihinde ilk kez Avrupa'dan Asya'ya koştu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerek Altunizade'den dönen atletler, ikinci kez köprüyü geride bırakarak yarışı Yenikapı'da tamamladı.

Parkur

Parkur

Yenikapı'da başlayan yarış, Kumkapı, Çatladıkapı, Sirkeci, Galata Köprüsü, Karaköy, Salı Pazarı, Dolmabahçe ve Beşiktaş'a kadar düz ve denize sıfır noktasına yakın seyretti.

Barbaros Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ulaşarak Asya'ya geçen atletler, köprüyü geçer geçmez Altunizade kavşağına ilerledi.

Altunizade köprüsünden 'U dönüşü' yaptıktan sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden ikinci kez geçen atletler, Beşiktaş sapağı, Barbaros Bulvarı Beşiktaş İskelesi'ne kadar gelen parkuru Dolmabahçe, Fındıklı, Salı Pazarı, Karaköy, Galata Köprüsü güzergahını Unkapanı istikametine dönüş, Cibali, Fener, Balat’a kadar takip etti ve buradan döndü.

Parkurun Altunizade'den sonraki ikinci uç noktası olan Balat'tan ters istikamette koşulan yarış, sahil yolunu takip ederek Fener, Unkapanı, Sirkeci, Kumkapı'yı geçerek başladığı yer olan Yenikapı'da son buldu.

Kadınlarda Kenyalı Diana Chemtai Kipyogei'nin erkeklerde ise Kenyalı Benard Cheruiyot Sang'ın kazandığı maratondan kareler 📷

Kadınlarda Kenyalı Diana Chemtai Kipyogei'nin erkeklerde ise Kenyalı Benard Cheruiyot Sang'ın kazandığı maratondan kareler 📷
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

sanki oncekilere inuitler damga vuruyodu da bu sene mucize eseri Kenyalilar vurdu mk.