Görüş Bildir
Haberler
37. İstanbul Film Festivali afişinin gizli şifreleri…

37. İstanbul Film Festivali afişinin gizli şifreleri…

Aslında afişte gizli şifre yok, ama sinema dünyasına çok tatlı referanslar var. Afişi tasarlayan Murat Palta, Osmanlı minyatür sanatıyla sinema dünyasını bir araya getiren yapıtlarıyla tanınıyor. Festival afişi de yine bu yaklaşımla tasarlanmış; içinde hem bu yılın festival programından hem de dünya sinema tarihinden unutulmaz kahramanlar var. Bu yılın festivali de “kahramanlarınıza yenilerini ekleyin” diyerek 6 Nisan’da yola çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En büyük kahramandan başlarsak… Hulk

İlk bakışta çok korkutucu görünse de tıpkı kivi meyvesi gibi dışı yeşil içiyse aslında pek mayhoş. Birtakım ışınların etkisiyle kazara cılız biliminsanından kaslı, eserekli canavara dönüşen Hulk, festivalin tanıtım filminde de gişeye gümbür gümbür girişiyle dikkat çekiyor.

2. İpekçe

Zarif ve gizemli İpekçe, gökten düşer gibi gelir ve sapsarı saçlarıyla bütün köyün dikkatini çeker. Tabii geçmişi ortaya çıkınca ufak çaplı bir skandal patlar, ama olsun. Afişte İpekçe havalı kapkara gözlükleriyle gişede bilet sırasının en önünde duruyor.

3. Prenses Leia

Sinemanın en güçlü kadınlarından kendisi. Saç modelinden kanında akan Jedi ruhuna kadar pek bağımsız ve cool. Tahminen “Çiçek İstemez” bölümündeki filmlere bilet alacak.

4. Şener ile Müjde

Tam 30 sene oldu Şener ile Müjde “Arabesk” filminde kavuşamayalı… Afişte musmutlu yan yanalar, iyilerin can düşmanı Kaya da gözetliyor âşıklarımızı. Belki %100 Arabesk konserinde vuslata ererler.

5. Freddy

Kâbuslara taktığı için asabı da cildi de çok bozuk bir arkadaş Freddy. Elinde de meyve sebze doğramak için makaslı bir eldiven var. Elm Sokağı’ndan Kadıköy’de festivale gelmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Satranç oyuncuları

Sermişler yere halılarını, koymuşlar üzerine satranç tahtasını, ölümüne (yaşamına) satranç oynuyorlar. Festivalde 9 filmi olan Bergman, “Yedinci Mühür”de başlayan bu satranç oyununu görse tebrik ederdi.

7. Dorothy

Saf mı, dolu fırtınasında sersemledi mi, tam bilemesek de Dorothy çok yardımsever bir kızcağız. Kansas’tan Beyoğlu’na can dostları Aslan, Teneke Adam ve Korkuluk’a bilet almaya gelmiş.

8. Dev tavşan

Kostüm giydiğini sanıyoruz ama öte yandan gerçek bir dev tavşan da olabilir, fakat gerçekliğinden de şüpheliyiz. Her halükârda sıraya girmiş edebiyle gişede bekliyor.

9. Grace Jones

70’lerde ortalığı sarstı. Süper modelliğinden müthiş ötesi sahne performansına hâlâ aklımızı alıyor. Bir ikon, bir diva... Festivalde de filmi var.

10. Alex

Karizmatik olduğu kadar antipatik, serseriliği düstur edinmiş Alex’in elinden sopası başından şapkası hiç eksik kalmıyor. O yüzden bilet sırasının en arkasına atmışlar kendisini.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın