Görüş Bildir
Haberler
34'lük Ibrahimovic Fransa'da Gol Rekoru Kırdı

34'lük Ibrahimovic Fransa'da Gol Rekoru Kırdı

Paris Saint-Germain formasıyla bu sezon 38 gol atan Zlatan Ibrahimovic, Ligue 1 tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncusu olarak tarihe geçti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ligue 1'in kapanış haftasında Paris Saint-Germain'in Nantes'ı 4-0'lık skorla devirdiği maçta iki gole imza atan Zlatan Ibrahimovic, Ligue 1 rekorunu kırdı.

İsveçli yıldız bu sezon ligdeki gol sayısını 38'e çıkarttı ve 1977-78 sezonunda Carlos Bianchi'nin kırdığı 37 gollük rekoru kırdı ve tarihe geçti.

Ibrahimovic, bu sezonki toplam gol sayısını ise 48'e yükseltti. 34 yaşındaki yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 50 resmi maçta 48 gol 16 asistlik bir performans sergiledi.

Parc des Princes'ta oynanan maça hızlı başlayan PSG, 18. dakikada perdeyi Zlatan Ibrahimoviç ile açtı. 43. dakikada Lucas Moura'nın golüyle skoru 2-0'a taşıyan PSG, soyunma odasına bu sonuçla önde girdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan şampiyon, 52. dakikada Brezilyalı savunma oyuncusu Marquinhos ile 3-0'ı buldu. Mücadelenin kalan dakikalarında üst üste ataklar bulan PSG'de özellikle Ibrahimovic ön plana çıktı. Kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golü için son dakikaya kadar mücadele eden golcü, bitime az bir süre kala topu filelere göndermeyi başardı ve tabelayı 4-0'a getirdi.

Bu golle PSG maçtan 4-0 galip ayrılırken Zlatan Ibrahimovic ise Ligue 1'de 38. golüne ulaştı ve PSG formasıyla Ligue 1 tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu olma unvanını kazandı.

Öte yandan 96 puanla ligi tamamlayan PSG, kendisine ait puan rekorunu da kırmış oldu. Nantes ise sezonu 48 puanla 13. sırada tamamladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın