Görüş Bildir
Haberler
3019 Yılına Geçme Garantili Vücudunuzu Hackleyip Uygulayabileceğiniz Yöntemler

3019 Yılına Geçme Garantili Vücudunuzu Hackleyip Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Bosch Yhapar
31.05.2019 - 18:21 Son Güncelleme: 07.06.2019 - 00:02

İnsan vücudunun limitleri halen keşfedilmeyi bekliyor. Halk kahramanımız zamanında boşuna beyin bedava dememiş. Her gün yeni bir yeteneğimiz keşfediliyor ve ağzımız açık kalıyor. Belki uçmayı henüz keşfedemedik ancak beynin kompleks fakat aşşşşşşırı gelişmiş yapısını kullanarak yapabileceklerimizin sınırları tam belli değil.

İşte kendinizi hekırlayıp yaşam kalitenizi göklere çıkarabileceğiniz 10 yöntem! Aynı Limitless'daki hapı atmış gibi olma garantisi de yanında. (Mesela yani...) Tüm yöntemlerin zorluk seviyelerini olur da denemek isterseniz diye altlarına ekledik.

Kaynak: http://listverse.com/2019/05/26/10-su...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Günde 80 dakika uyku

1. Günde 80 dakika uyku

Eşi benzeri olmayan en iyi 3 şey listesine kafalama girer uyku. Saatlerce uyumak her ne kadar rahatlatıcı gözükse de aslında sadece REM uykusu anları işe yarıyor. 

Deyim yerindeyse g*tü devirip 9 saat yatmaktansa kalitelisinden sadece 80 dakika uyku günü kurtarmaya yetebilir. Uberman uyku döngüsü olarak bilinen çok fazlı uyku, 4 saatlik aralıklarla 20'şer dakikalık kaliteli uykudan oluşuyor. 

Alışmak biraz zaman alabiliyor fakat direkt REM uykusuna dalmayı öğrendikten sonra pek çok kişi sadece 80 dakika uyku ile bizim gibi ölümlülerin saatlerce süren uykularını geride bırakabiliyor. 

Zorluk derecesi: 8/10

2. Ameliyat ağrılarına son (gibi)

2. Ameliyat ağrılarına son (gibi)

Farkında olmasak bile kulaklıkları takıp sevdiğimiz müziği dinlemek terapi etkisi yaratıyor. Sadece psikolojik etki değil, evrensel bir güç olan müziğin fizyolojik katkıları da düşündüğümüzden çok fazla.

Yapılan araştırmalar, sevdikleri müziği dinleyen hastaların ameliyat sonrası ağrılarını daha hafif geçirdiklerini gösteriyor. Bu sadece hissiyat ile alakalı değil, beynin müzik dinlerken salgıladığı hormonların bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve sonuç olarak hissedilen ağrıların hafiflemesi ile alakalı. Son bir önemli nokta da seçilen şarkıların başkası tarafından değil, sizin kendi seçtikleriniz olması.

Zorluk derecesi: 3/10

3. Enjeksiyon esnasındaki acıyı azaltmak

3. Enjeksiyon esnasındaki acıyı azaltmak

İster 5 ister 55 yaşında olun, o iğne çıktığı zaman işin rengi değişiyor. Çocukken iğne olmamak için hastaneyi ayağa kaldırmayan bizden değildir. İğnenin batma hissiyatı gerçekte 10 üzerinden 6 ise, kendimize yaptığımız psikolojik baskı yüzünden 10 üzerinden 12 oluyor. Ama bunun çaresi çok basit: Öksürmek!

Konu ile ilgili yapılan pek çok araştırma gösteriyor ki tam enjeksiyon esnasında öksürmek kan basıncını artırıyor ve acı eşiğini yükseltiyor. Acı eşiği yükselen hastanın hissettiği ağrı azalır ve iğne süreci daha rahat geçer.

Zorluk derecesi: 2/10

4. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için hastalık fotoğrafları

4. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için hastalık fotoğrafları

Bağışıklık sistemi insan vücudunun en karmaşık sistemlerinden bir tanesi. Bugüne kadar insanoğlunun pek çok hastalık ve salgınla mücadele edebilmesinin de tek cevabı bağışıklığımız. Çünkü sürekli kendini geliştiriyor ve evriliyor.

Fakat en ilginç yanı ise, bağışıklık sistemini devreye sokmak için hasta olmaya gerek olmaması. University of British Columbia'da yapılan araştırma gösteriyor ki hasta olan ya da hastalıkla ilgili fotoğraflara bakan kişiler 'interlukin-6' adındaki enfeksiyonla mücadele eden protein salgılamaya başlıyor. Biz de yanda veba döneminden bir kare paylaştık, bakar bakar gelişirsiniz.

Zorluk derecesi: 4/10

5. Kaşları kaldırarak yaratıcılığı güçlendirmek

5. Kaşları kaldırarak yaratıcılığı güçlendirmek

Khaleesi'nin kaşlarına kurban. Meğer kaş ne kadar önemliymiş de haberimiz yokmuş. Sanılanın aksine kaşlar kozmetik amaçlı orada değil, bizim duyularımız ve algılarımızı geliştirmek için oradaymış. 

University of Maryland'de yürütülen bir araştırma, kaşları kaldırmanın yaratıcılığı ve görsel algıları güçlendirdiğini öne sürüyor. Kaşları çatmanınsa tam tersine bir etki yarattığını savunan araştırmaya göre Emilia Clarke dünyanın en yaratıcı insanı olabilir.

Zorluk derecesi: 5/10

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Acıyı kullanarak hafızayı güçlendirmek

6. Acıyı kullanarak hafızayı güçlendirmek

Mazoşist arkadaşlarımızın dışında acıyı seven ve hayatına entegre eden 3 kişi olabilir. Vücudumuzda ters giden bir şeyler olduğunun sinyalcisi acı, tümüyle kötücül bir şey değil aslında. 

Hatırlamakta güçlük çektiğiniz şeyleri hatırlamak, hafızanızı güçlendirmek için tüm tatsızlığına rağmen acıya başvurabilirsiniz. Hamburg Eppendorf Üniversitesi Tıp Merkezi'nin yaptığı araştırmaya katılanlar, acı çektikleri esnada gösterilen fotoğrafları 1 yıl sonra dahi acı çekmeyenlere göre net bir şekilde hatırlayabiliyor.

Zorluk derecesi: 6/10

7. Kendinden gece görüşlü

7. Kendinden gece görüşlü

İnsan gözünün katmanları, bu katmanların işlevleri ve karmaşıklığı halen dahi büyük bir gizem. İnsan gözünün derinlik ve renk algısı hayvanlara göre oldukça gelişmiş durumda. 

Tüm bunların yanı sıra aslında farkında olmadığımız süpersonik bir özelliği daha var gözlerimizin: Karanlıkta görebilmek. İnsan gözü, %100 karanlık olmadığı sürece azıcık ışıkta dahi görebilme yeteneğine sahip. 

En az 25 dakika boyunca göz bandı takıp, sonrasında karanlıkta görme yeteneğinizi test ederseniz, sonucun ne kadar dramatik şekilde değiştiğini fark edeceksiniz. Ayrıca bu yöntem Mythbusters tarafından da test edilip, onaylandı.

Zorluk derecesi: 5/10

8. Kontrol edilebilen rüyalar

8. Kontrol edilebilen rüyalar

Tabirlerinin cazibesi bir yana, rüyalar bilinçaltının serbestçe çalışabildiği, kenarda köşede kalanların yüzeye çıktığı bazen de tamamen alakasız şeylerin görüldüğü anlardır. Ve hemen hemen hepimizin merak ettiği soruyu da beraberinde getirirler: 'Rüyaları kontrol edebilir miyiz?' 

Cevap: Evet, ama nasıl? REM uykusunda olduğunuzun farkında olduğunuz fakat aynı zamanda da bilincin aktif olduğu zaman dilimlerinde rüyaları kontrol edebilirsiniz. Sürekli etrafı gözlemleyip, rüya mı gerçek mi sorgulamaları, ya da uykunun ortasında kalkmak için kurduğunuz alarm gibi yöntemler tekrarlandıkça rüyaların kontrolünü ele geçirmemize fayda sağlar.

Zorluk derecesi: 9/10

9. Göz bebeğinin kontrolü

9. Göz bebeğinin kontrolü

Şimdi bunu yapsam ne olur yapmasam ne olur diyeceksiniz, demeyin. Hissettiklerinizin yansıması göz bebeklerinin büyüyüp küçülmesi aslında kontrol edilebiliyor.

Oslo Üniversitesi'nin yürüttüğü araştırmaya göre katılımcılar, kendilerine yansıtılan ışığın derecesini hayal ettikçe göz bebeklerinin boyutu değişiyor. Karanlık bir odadayken güneşe baktığınızı hayal ederseniz muhtemelen göz bebeklerinizi küçültebilirsiniz. 

Zorluk derecesi: 6/10

10. Öğürme refleksini iptal etmek

10. Öğürme refleksini iptal etmek

Kılıç yutan göstericileri hepimiz biliyoruz. Koca koca kılıçları löp löp yutuyorlar. Peki bu işler nasıl oluyor? Vücudumuzun boğulmayı önlemek adına geliştirdiği öğürme refleksi, kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Öğürmenin ne olduğunu ve hangi durumlarda gerçekleştiğine değinmiyorum. 

Amerikan Diş Birliği gazetesinde yayınlanan bir makaleye göre öğürme refleksi iptal edilebilir ya da kısa süreliğine devre dışı bırakılabilir. Araştırmaya göre avuç içine uygulanan basınç öğürme refleksini devreden çıkarıyor ya da gücünü azaltıyor. Tabii ki yine kişiden kişiye değişkenlik gösteren bu olay için baş parmağınızla avuç içine yoğun bir baskı yapmanız yeterli.Zorluk derecesi: 4/10

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
18
11
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cyanide

Ben rüyalarımı kontrol edebiliyorum bir derece. Çok şükür