Görüş Bildir
Haberler
30 Kasım Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

30 Kasım Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Buse
30.11.2020 - 11:23

19 Kasım Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısının ardından faizlerin artırılması kurlarda dalgalanmalara sebep olmuştu. Doların açıklamalardan sonra düşmesi altın fiyatlarına da yansımıştı. Son günlerde ise dolardaki dalgalanmalar altın fiyatlarını da etkiledi. Geçen hafta 8 seviyelerini gören dolarla birlikte altın fiyatlarında da dalgalanmalar yaşandı. Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları düşüşe geçti. Piyasaların yakından takip ettiği Kapalıçarşı'da son durum ne merak ediliyor. İşte 30 Kasım altın fiyatları...

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı toplantısı ve aşı haberlerinden dolayı altın fiyatları hareketlenmeye devam ediyor. İç piyasada doların düşüşe geçmesi ile gerileyen altın fiyatları, Kovid-19 virüsüne karşı yüzde 90 etkili olan aşı haberleriyle ons tarafında da düşmüştü. Yeni haftaya ise düşüle başlayan kurlar piyasaları nasıl şekillendirecek araştırılıyor. Yaşanan gelişmeler sonucu altın fiyatları ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Gram altın: 448 Lira

Çeyrek altın: 729 Lira

Cumhuriyet altını: 2.917 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.779 Lira

Son haftalarda sert aşağı yönlü hareketlenmeler sergileyen altın, geçtiğimiz hafta da bu düşüşünü devam ettirdi. Geçen haftaya yaklaşık olarak %4.5 oranında değer kaybı ile kapatan altın böylelikle ardı ardına üçüncü haftayı da düşüşle geçmiş oldu. 

Haftanın son işlem gününde ise aşı  gelişmelerine ek olarak Black Friday alışverişlerinin etkisi sonucu  risk iştahında gözlenen artış Ons Altın’da 1800 psikolojik destek  seviyesinin kırılması ile satışların derinleştiği gözlenirken, Dolar  çevresindeki zayıflığın aşağı yönlü hareketleri sınırlandırdığı takip  edildi.

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüme kaydetti.

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüme kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu yılın üçüncü çeyreğinde, yeni tip Kovid-19 salgınının etkilerine rağmen geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,7 arttı. Ocak-kasım döneminde sadece TL kredi büyümesi 693 milyar TL olmuştu. İş gücü ödemeleri ise 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,7, net işletme artığı/karma gelir ise yüzde 32,1 arttı.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla zincirlenmiş hacim endeksi olarak finans ve sigorta faaliyetleri ise yüzde 41,1, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 15, sanayi yüzde 8, inşaat yüzde 6,4, tarım yüzde 6,2, diğer hizmetler faaliyetleri yüzde 6, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2,8, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 2,4 ile hizmetler yüzde 0,8 arttı. Mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri ise yüzde 4,5 azaldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın