Görüş Bildir
Haberler
2500 Yıllık Antik Yunan Şarkısı

2500 Yıllık Antik Yunan Şarkısı

Batuhan
04.07.2016 - 11:49

Milattan önce 750 ila 400 yılları arasında Yunanlar lir, flüt ve çeşitli perküsyon enstrümanlarıyla şarkılar besteliyordu. Aradan geçen 2 bini aşkın seneden sonra modern çağın bilim insanları o besteleri birebir aynı şekilde çalmanın yolunu buldu.

Oxford Üniversitesi’nden müzisyen ve öğretim görevlisi Armand D’angour milattan öncesine ait tablolar, arkeolojik kalıntılar ve enstrümanların tariflerinden yola çıkarak o günün tınısına ve orijinal melodi akışına yüzde yüz ulaşmayı başardıklarını açıkladı.

Bu sayede 2500 yıl öncesine ait melodiler de birebir bugüne taşındı. Open Culture’ın haberinde yer verdiğine göre, antik Yunan müziği solda yer alan New Castle Üniversitesi klasik müzikçilerinden David Cheese ’in şarkısı gibiydi.

Sanatatak

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
52
13
8
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gundenız Aydın

https://www.youtube.com/watch?v=gPgqdUP5aI0 AYDIN TÜRKÜSÜ - 32 SEİKLİO AĞITI Dünyanın en eski şarkısı..1882-1883 yıllarında Aydın-İzmir demir yolunun inşaatl... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bizans müziğine hiç benzemiyormuş

jasebon

Yunan değil Romadır o Roma. Romanın müzikleri bizim müziğimiz olduğu halde neden yunanlara maal ediliyor ? Romanın devami biziz ? İslam İmparatorluğunun, Rom... Devamını Gör

Deniz Uluçınar

Roma kültürünün atası Romalılar tarafından yıkılan antik yunana aittir