Görüş Bildir
Haberler
22 Yıl Sonra Doğduğu Topraklara Döndü

22 Yıl Sonra Doğduğu Topraklara Döndü

Fatih UZUN
15.08.2014 - 21:39

Şırnak'ta kapatılan HEP İl Başkanlığı yaptığı dönemde Avrupa'ya giden avukat Mesut Uysal, 22 yıl sonra memleketine döndü. İlk olarak harabeye dönen evini ziyaret eden Uysal, 'Evimin yıkılması önemli değil. Devlet bize borçludur. Devlet bizden özür dilemelidir' dedi.

Avrupa'da Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) üyesi de olan ve kapatılan Halkın Emek Partisi (HEP) Şırnak İl Başkanı iken, Avrupa'ya göç eden avukat Mesut Uysal, 22 yıl sonra memleketi Şırnak'a döndü. Geçtiğimiz Salı Günü geldiği Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, herhangi bir araması olmadığı için serbest bırakılan Uysal, bugün uçakla geldiği Şırnak'ta HDP il teşkilatını ziyaret etti. Burada Kürtçe konuşan Uysal, ' Değerli arkadaşlar 22 yıl önce zoraki olarak buradan gitmiştim. Sizi çok özledim. Milletimi, Kürdistan toprağını çok özlemiştim, ben geldim sizi gördüm çok mutlu oldum. Ancak bazı dostlarımı göremiyorum, duydum ki hayatını kaybetmişler, şehit olmuşlar. Onları da görmek istiyordum, ancak Allah'ın rahmetine kavuşmuşlar. Ben bu toprakları özlemiştim, milletimi özlemiştim. Kadın, erkek, genç insanları özlemiştim, Kürdistan'ı özlemiştim. Bu süreçte size kavuştum, çok çok mutlu oldum. Göründüğüme bakmayın ben ihtiyarım, genç oldum diyerek, ben burada size borçlu olarak gittim. Kürdistan'a borçlu olarak gittim. Elimden gelirse ben bu borcu ödeyemem gerek diyerek hepinize teşekkür ediyorum' dedi.

Daha sonra 1990'lı yıllarda geride bıraktığı ve harabeye dönen evini ziyaret eden Uysal, ' Evim önemli değil. 22 yıl çok uzun bir süre. Devlet bize büyük haksızlık etti, hem bana hem de dostlarıma. Biz bunu hak etmemiştik. Elimden gelirse bunun hesabını soracağım' diye konuştu.

Çözüm sürecini değerlendiren Mesut Uysal şunları söyledi: 'İyidir, Kürtlerin lehinedir. Eskiden böyle bir kelimeyi burada söyleyemiyordum. Ancak şimdi söyleyebiliyorum. Devlet bize borçludur. Devlet bizden özür dilemelidir. Devlet Kürtlerin tazminatlarını ödemeli. Böyle olmasa biz devleti affetmeyiz. Siz affederseniz de, ben affetmem. Süreç iyidir, eskiden daha iyidir, ancak bu kadar yetmez. Biz haklarımızı, özgürlüğümüzü istiyoruz. Bu da bizim hakkımızdır. Bu annemizin sütü gibi bize helaldir. Ama vermek istemiyorlar. Bunun için bizim mücadele etmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki ilerde daha iyi olacak ve Kürtler haklarını elde edeceklerdir .' 

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0