Görüş Bildir
Haberler
2023 Girişimciler İçin Nasıl Olacak? 2023 İçin Beklenen 9 Trend

2023 Girişimciler İçin Nasıl Olacak? 2023 İçin Beklenen 9 Trend

Radlands
18.11.2022 - 20:41

Son yıllarda küresel pandeminin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sonucunda işletmeler büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı ve son birkaç yılda inanılmaz miktarda değişim geçirdi. Bu 2023'te yavaşlamayacak aksine teknolojilerin her zamankinden daha hızlı gelişimi ile daha da hızlanacak. 2023'te ekonomistlerin popüler olacağına inandığı trendleri bu içeriğimizde sizlere listeledik, gelin beraber bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hızlandırılmış dijital dönüşüm

1. Hızlandırılmış dijital dönüşüm

2023'te yapay zeka, nesnelerin interneti, sanal ve artırılmış gerçeklik, bulut bilişim, blok zinciri ve süper hızlı ağ gibi dönüştürücü teknolojilerdeki yeniliklerin ve gelişmelerin devam edeceği öngörülüyor. Dahası, bu dönüşümsel dijital teknolojiler birbirinden izole bir şekilde mevcut değiller ve aralarındaki sınırların bulanıklaştığı görülecek. Hibrit ve uzaktan çalışma, rutin ve yaratıcı iş yüklerinin otomasyonu için yeni çözümler, bu teknolojileri birbirlerini geliştirmelerini sağlayacak şekilde birleştirir. Bu bizi, basit ve sıradan görevleri mümkün olan en verimli şekilde tamamlamak için sistemlerin ve süreçlerin birbirini desteklediği “akıllı işletmeler” yaratabildiğimiz noktaya her zamankinden daha da yaklaştırıyor.

2. Enflasyon ve tedarik zinciri güvenliği

2. Enflasyon ve tedarik zinciri güvenliği

Dünyadaki çoğu devlet için ekonomik tablo 2023'te pek iyi görünmüyor. Uzmanlar bize devam eden enflasyon ve düşük ekonomik büyüme beklememizi söylüyor. Birçok endüstri, Covid-19'un neden olduğu küresel kesintiler sırasında ortaya çıkan ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle daha da kötüleşen tedarik zinciri sorunlarından muzdarip. Bununla mücadele etmek ve ayakta kalmak için şirketlerin dayanıklılıklarını ellerinden geldiğince geliştirmeleri gerekiyor. Bu, ürünlerin değişken piyasa fiyatlandırmasına maruz kalmasının azaltılması ve ayrıca kıtlıklar ve artan lojistik maliyetlerle başa çıkmak için tedarik zincirlerine koruyucu önlemler alınması anlamına geliyor.

3. Sürdürülebilirlik

3. Sürdürülebilirlik

Dünya, iklim felaketinin son yıllarda yaşadığımız her şeyden çok daha büyük bir zorluk teşkil edeceği ve Covid pandemisinin karşı karşıya olduğu zorlukları gölgede bırakacağı gerçeğine giderek daha fazla uyanıyor. Bu, yatırımcıların ve tüketicilerin çevre dostu işletmeleri tercih ettiği ve satın alma eğilimlerinin giderek daha fazla bilinçlendiği anlamına geliyor. Bu, 2023'te şirketlerin yönetimlerinin merkezine çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) stratejilerini taşıması gerektiği anlamına geliyor.

4. Sürükleyici müşteri deneyimi

4. Sürükleyici müşteri deneyimi

2023'te müşteriler her şeyden önce deneyim istiyor. Metaverse, 3D ortamlar ve VR dahil olmak üzere sürükleyici teknoloji aracılığıyla markalar ve diğer tüketicilerle etkileşime geçtiğimiz internetin “bir sonraki seviyesini” tanımlamak için fütüristler tarafından kullanılan her şeyi kapsayan bir terim. Giysilerin, mücevherlerin ve aksesuarların sanal temsillerine göz atabileceğimiz ve 'deneyebileceğimiz' çevrimiçi mağazalar 2023'te artarak çoğalacak.

5. Yetenek Yarışı

5. Yetenek Yarışı

Geçen yıl boyunca, işçiler işin etkisini ve hayatlarından ne çıkarmak istediklerini yeniden değerlendirirken, büyük istifa ve sessizce işten ayrılma olarak adlandırılan yetenekli insanların devasa hareketlerini gördük. Bu, işverenlere çekici kariyerler, hibrit çalışmanın esnekliği ve cazip bir çalışma ortamı ve şirket kültürü sağladıklarından emin olmaları için baskı yaptı. İşlerini yerine getiren insanlara, büyümek ve öğrenmek için devam eden fırsatlar, esneklik ve çeşitli, değer odaklı iş yerleri sunmak 2023'te çok önemli olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Robotik

6. Robotik

Tıpkı yapay zeka ve makine öğrenimi gibi robot teknolojisi de işletmelerin tasarruf etmesine yardımcı olur. Ekonomik büyüme, artan verimlilik, yeni kariyer fırsatları, maliyet etkinliği ve teknolojiye olan güvenin artması robotik devrimi 2023 yılında da hızlandırmaya devam edecek. Robotların önümüzdeki beş ila yedi yıl içinde evleri, ofisleri, fabrikaları, okulları, mağazaları ve daha fazlasını dolduracağı tahmin ediliyor.

7. Otomasyon

7. Otomasyon

İşletmeler mali tablolarında daha düşük maliyetler ve artan gelir görebildikleri sürece, belirli süreçleri otomatikleştirmeye devam edeceklerdir. Migros, Carrefour gibi marketler ve hatta Zara ve Uniqlo gibi perakende mağazaları şimdiden kendi kendine ödeme istasyonlarını uygulamaya koydu ve kasiyer gibi rolleri neredeyse geçersiz hale getirdi.

8. E-ticaret

8. E-ticaret

E-ticaret, COVID-19 salgını sırasında popülerlik ve satış hacminde patlama yaşadı. Bu büyüme yavaşladı, ancak e-ticaret alışveriş alışkanlıkları hala burada kalmaya devam ediyor. Teknoloji, çevrimiçi satış yapmayı her zamankinden daha kolay hale getirdi ve sosyal ticaret yükselişte. Sonuç olarak, şu anda dünya çapında tahmini 12 ila 24 milyon e-ticaret mağazası var. Ve internet kullanıcılarının %58,4'ü her hafta online alışveriş yapıyor.

9. 7/24 Müşteri Hizmetleri

9. 7/24 Müşteri Hizmetleri

Tüketiciler arasında müşteri hizmetleri beklentileri her zamankinden daha yüksek. Olumlu ve olumsuz deneyimler, tekrar iş yapma olasılığını etkileyebilir. Ancak müşteri hizmetleri sadece iyi olmak zorunda değildir. Ayrıca her zaman ulaşılabilir olmalıdır. Bu, özellikle dünyanın her yerindeki saat dilimlerinde müşterileri olan küresel perakendeciler için geçerlidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın