Görüş Bildir
Haberler
2022 Tarım ve Orman Bakanlığı 1883 Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak, Başvuru Şartları Nelerdir?

2022 Tarım ve Orman Bakanlığı 1883 Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak, Başvuru Şartları Nelerdir?

Ömer ÖNDER
29.03.2022 - 12:03

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı'na personel alımı yapılcağı müjdesini vermişti. Toplamda 5 bin 64 personel alımı yapılacağı ve başvuruların İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceği bekleniyor. Yapılan açıklamaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'na personel olarak başvuracak binlerce vatandaş başvuruların ne zaman başlayacağı hakkında araştırma yapamaya başladı. Peki 2022 Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları ve personel alımı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışacak yeni 1883 personel alımı yapacağını duyurdu. Alınan karar Resmi Gazete'de yayınlanması sonrasında başvuruda bulunacak vatandaşlar başvuruların ne zaman başlayacağını yakından takip etmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na alınacak yeni personel ilanı ile ilgili olarak kılavuz yayınlandı. Peki 2022 Tarım ve Orman Bakanalığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan klavuza göre 1883 kişilik yeni personel alımının başvuruları 4 Nisan 2022 tarihinde https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden yapılabilecek. Başvuruda bulunan adayların en geç 10 Nisan 2022 tarihine kadar başvurularına tamamlamaları gerekmektedir. 4 Nisan tarihinde başlayan başvurularda adaylardan KPSS şartı istenmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

  • Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından ( silah kullanabilme ve her bölgede görevini yapabilir) sağlık kurulu raporu almak. Süreci onaylanan her adaydan istenecektir.

  • 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1'de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

  • Adaylar başvuru tarihinin son günü itibariyle genel ve özel şartlarda belirtilen şartların tamamını sağlıyor olması gerekmekte olup ilanda belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

akp gençlik kolları teşkilatı çoktan başvurdu bile. liyakat ile alım olacağına inancımız tam.