Görüş Bildir
Haberler
2022'nin En İyi ve Gerçekçi Simülasyon Oyunları

2022'nin En İyi ve Gerçekçi Simülasyon Oyunları

Simülasyon oyunları, oyunlarda gerçekçilik ve zorluk arayanların bir numaralı tercihlerinden. Kimi oyunlar yapısal olarak gerçekçilikten uzaklaşıp eğlenceyi ve hızlı oynanışı ön planda tutarken kimileri de gerçeğe olabildiğince yakın durumların ortaya çıktığı senaryolar oluşturmaya çalışıyor. Aşçılıktan yarışa, stratejiden spora çiftçilikten savaşa farklı türlerde yüzlerce simülasyon oyunu bulunmakta. Bu listemizde 2022'de yılında çıkış yapmış en iyi simülasyon oyunlarını sizler için derleyeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Football Manager 2023

1. Football Manager 2023

Football Manager 2023, takım yönetmek ve ve futbol deneyimi yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bir numaralı simülasyon oyunlarından birisi. Bir futbol takımı yönetmenin zorluklarını deneyim edebileceğiniz FM 23'de takımınızla onlarca müsabakaya girecek, kendinize stratejik bir oynanış kurmaya çalışacaksınız.

2. Isonzo

2. Isonzo

M2H ve BlackMill Games tarafından geliştirilen Isonzo, gerçekçi ve atmosferik bir 1. Dünya Savaşı oyunu. Eğlenceli oynanışı ve verdiği gerçekçi atmosferiyle Isonzo, karşısında zamanın nasıl geçtiğini bilemediğiniz oyunlardan birisi.

3. FIFA 23

3. FIFA 23

Futbol denince akıllara hemen FIFA geliyor. Özellikle artık PES'in de düşüşe geçmesi ve popülaritesini kaybetmesiyle FIFA daha da ön plana çıkmaya başladı. Gerek görsel tarafta gerekse de oynanış tarafında oyuncuya oldukça özel bir deneyim sunan FIFA 23, konu futbol oynamak olduğunda alabileceğiniz en iyi oyunlardan birisi.

4. Victoria 3

4. Victoria 3
img.bolumsonucanavari.com

Paradox Entertainment tarafından geliştirilen Victoria 3, tarihsel bir strateji ve simülasyon oyunu. 19. yüzyılda dünyada yaşanan değişiklikleri birinci elden deneyim etme şansı bulduğumuz Victoria 3'de sanayileşmeden siyasal ve toplumsal değişimlere pek çok olaya tanıklık ediyor, bizzat bu değişimlere katkıda bulunuyoruz.

5. Construction Simulator

5. Construction Simulator

Construction Simulator yapı inşa etmek üzerine kurulu bir simülasyon oyunu. Oldukça fazla detay ve çeşitlilik barındıran Construction Simulator'da çeşit çeşit görevler sayesinde birbirinden eşsiz yapılar üretecek, evler yapacaksınız. Oyunda ayrıca kullanabileceğiniz 70'ten fazla araç ve makine bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Police Simulator: Patrol Officers

6. Police Simulator: Patrol Officers

Dedektif temalı simülasyon oyunlarına sık rastlasak da doğrudan polis olmak odaklı oyunlar karşımıza sürekli çıkmıyor. Police Simulator: Patrol Officers da bu nadir oyunlardan birisi. Sağladığı seçenekler ve oyunda yapılabileceklerin çeşitliliği konusunda bir hayli cömert davranan Police Simulator, simülasyon oyunlarına ilgi duyanların bakması gereken yapımlardan.

7. F1® Manager 2022

7. F1® Manager 2022

Lisanslı F1 pilotlarını ve arabalarını deneyim edebileceğiniz F1 Manager, Formula'ya meraklıysanız kesinlikle bakmanız gereken simülasyonlardan birisi. Kontrolünü elinize aldığınız takım ile diğer takımlara karşı mücadele verdiğiniz F1 Manager'da hayalinizdeki pilota ve arabalara ulaşabilir, kendi formula kariyerinizi yaratabilirsiniz.

8. Two Point Campus

8. Two Point Campus

Yapı inşa etme türünde olan Two Point Campus sayesinde hayalinizdeki üniversiteyi yaratabilirsiniz. Kendi tasarımlarınızla yaratacağınız kampüsünüzde öğrencilerinize önem vermeli, onların her türlü ihtiyacının karşılandığından emin olmalısınız.

9. Settlement Survival

9. Settlement Survival

Settlement Survival koloni kurma ve ülke inşa etme türünde stratejik bir simülasyon oyunu. Göze hoş gelen grafiklerinin yanı sıra derin ve zorlu oynanışı sayesinde Settlement Survival size sıkıntılı ama bir o kadar da keyifli saatler geçirecek, köyden hallice yerleşiminizin zaman içinde koca bir şehre dönüştüğünü göreceksiniz.

10. Dinkum

10. Dinkum

Simülasyon denince akla gelen ilk kategorilerden birisi de çiftçilik oyunları. Dinkum da 2022'de çıkış yapmış en iyi çiftlik yönetim simülasyonlarından birisi. İster tarımla ister hayvancılıkla isterseniz de keşifle uğraşabileceğiniz Dinkum, eğlenceli ve bağımlılık yapıcı oynanışıyla sizi uzun süreler kendine bağlayacak.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın