Görüş Bildir
Haberler
2022 Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Ocak Ayı Memur ve Emekli Maaşı Zam Ne Zaman Belli Olacak?

2022 Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Ocak Ayı Memur ve Emekli Maaşı Zam Ne Zaman Belli Olacak?

Yeni yıla sayılı günler memur ve emeklilere 2022’de uygulanacak zam internette araştırılıyor. Milyonlarca memur ve emekli, asgari ücrete yapılan yaklaşık yüzde 50 oranındaki zam sonrası beklentisini yükseltti. Memur ve emekliler, enflasyon oranı kadar zam alacak. Ayrıca ek zam konusu hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki memur zammı ne kadar olacak? 2022’de memurlara ek zam gelecek mi? Memur zammı ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de yüksek enflasyon sebebiyle çalışanların zam beklentisi artmış durumda. Enflasyon altında ezilen memur ise geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, konu ile ilgili açıklama gerçekleştirmesi üzerine ek zammın tarihini bekliyor. Son 5 aylık dönemde TÜFE artışının 10.48 olduğunu açıkladı. Böylece yüzde 10.48'lik zam aralık enflasyonu sıfır dahi çıksa garanti ödenecek. Enflasyon verileri yeni yılda memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte yüzde 15.7 civarında zam alacağına işaret ediyor. Peki memur zammı ne kadar olacak, en düşük kaç TL 2022? Memur zammı ne zaman açıklanacak?

2022 Memur ve Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

2022 Memur ve Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memurlara sosyal refah düzenlemesi yapılacağını duyurdu. Bakan Vedat Bilgin, kamu çalışanları için enflasyonun üzerinde bir ücret artışı olacağını söyledi.

Emekli Sandığı’na bağlı memur emeklileri de benzer bir refah düzenlemesinden pay alacak. Onlar da temmuzda yüzde 8.45 zam almıştı ve ocaktaki toplu sözleşme zammıyla alacakları toplam zam da son 1 yılda yüzde 26-28 seviyesinde olacak. Bunun yüzde 40 zamma tamamlanması için de ek yüzde 10 zam yapılabileceği hesaplanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileri yeni yılda memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte yüzde 15.7 civarında zam alacağına işaret ediyor.

Kamu görevlilerine yapılacak ek zam için görüşmelerin bu hafta başlaması bekleniyor. Yapılacak düzenleme ile ek zammın 15 Ocak'ta maaşlara yansıtılması hedefleniyor.

2022 Memur ve Emekli Maaş Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

2022 Memur ve Emekli Maaş Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Memur ve memur emeklisi dört gözle 2022 yılında yapılacak zam oranını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılının Aralık ayı enflasyonunu 3 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak.

3 Ocak’ta yıllık enflasyon oranı belli olacak. Sonrasında yapılacak görüşmelerle ek zam için de karar verilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın