Görüş Bildir
Haberler
2022 Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi'nin Önemi Nedir?

2022 Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi'nin Önemi Nedir?

Ömer ÖNDER
02.04.2022 - 12:29

Ramazan ayının başlaması ile birlikte pek çok vatandaş üç aylar ve Ramazan ayı hakkında merak ettiklerini araştırmaya başladı. Kur'an-ı Kerim'de 'Bin aydan daha hayırlı' olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nin ne zaman olacağı ve hangi güne denk geleceği pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Ramazan ayının en önemli gecelerinden olan Kadir Gecesinde yapılan ibadetler çok değerlidir. Peki bu yıl Kadir gecesi ne zaman idrak edilecek? Kadir gecesinin önemi nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan ayının son 10 günü içerisinde idrak edilen Kadir gecesi Kadir Suresi'nde de belirtildiği üzere bu gece bin aydan daha hayırlıdır. Kadir gecesinde yapılacak ibadetler ve edilecek dualar diğer günlerden farklı olarak daha faziletli ve edilen duaların iacabete daha yakın olmaktadır. Peki Kadir gecesi ne zaman?

2022 Kadir Gecesi Ne Zaman?

2022 Kadir Gecesi Ne Zaman?

Kur'an-ı Kerim'de 'Bin aydan daha hayırlı' olduğu bildirilen Kadir Gecesi, bu yıl 27 Nisan Çarşamba idrak edilecek.

Kadir Gecesinin Önemi Nedir?

Kadir Gecesinin Önemi Nedir?

Kur’an-ı Kerim’i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini 'Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır' (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.

Allah (c.c.) Kadir Suresinde “Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ” buyurarak Kur’an-ı Kerim’in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur’an’ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın