Görüş Bildir
Haberler
2021 ÖTV İndirimi Olacak Mı? Uzmanlara Göre ÖTV İndirimi Gelir Mi?

2021 ÖTV İndirimi Olacak Mı? Uzmanlara Göre ÖTV İndirimi Gelir Mi?

Koronavirüs pandemisi sebebiyle tüm dünyada yaşanan sıkıntılar ve iç piyasada doların Türk Lirası karşısında katlanarak artması sebebiyle otomotiv fiyatlarında inanılmaz zamlar meydana gelmişti. Özel Tüketim Vergisi yani ÖTV, sıfır araç almak isteyen vatandaşlara uygulanan bir vergi çeşidi. ÖTV sebebiyle sıfır otomotivlerin yanı sıra ikinci el araçlarda da fiyatlar arşa yükselmiş durumunda. Araba almak isteyen vatandaşlar, ÖTV indiriminin olup olmayacağını merak ediyor. Peki, 2021 ÖTV indirimi olacak mı? İşte uzman görüşleriyle birlikte ÖTV indirimi ve gelişmeleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 ÖTV İndirimi Olacak Mı?

2021 ÖTV İndirimi Olacak Mı?

Son 1.5 yılda fiyatları inanılmaz şekilde artan otomotivde yaşanacak bir ÖTV indirimi araştırılıyor. Vatandaşlar, 2021 ÖTV indirimini bekliyor. Araç almak isteyenler, özellikle sosyal medyada ÖTV indirimi olması gerektiği yönünde mesajlar atıyor. ÖTV indirimi için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Peki konunun uzmanları ne diyor? Uzmanlara göre ÖTV indirimi gelir mi?

ÖTV İndirimi Gelir Mi?

ÖTV İndirimi Gelir Mi?

Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, ÖTV indirimi olması gerektiğini ancak gerçekçi bakarsak ÖTV indirimi olamayacağını söyledi.

Bir ay sonrasındaki araç fiyatlarını bile tahmin edemediklerini söyleyen CEO Bozkurt; “Araç fiyatlarının düşmesi için ÖTV indirimi şart. ÖTV indirimi hem vatandaşı rahatlatacaktır hem de sektöre can verecektir. Ancak ne yazık ki yakın gelecekte ÖTV indirimi olacağını düşünmüyoruz. Hatta mevcut ÖTV’nin artması bile gündeme gelebilir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın