Görüş Bildir
Haberler
2017 Yılı Seyahat Raporu Yayınlandı! Öğrencilerin En Sevdiği Rota: Vizesiz Seyahatin Adresi Belgrad

2017 Yılı Seyahat Raporu Yayınlandı! Öğrencilerin En Sevdiği Rota: Vizesiz Seyahatin Adresi Belgrad

2017’de Türkiye’deki öğrencilerin yurt dışı seyahatlerinde en çok tercih ettiği yerler arasında vizesiz olmasıyla da büyük ilgi çeken Balkan şehri Belgrad başı çekti. Belgrad’ı sırasıyla Paris ve Bakü takip etti.

Turna.com, 2017 Yılı Seyahat Raporunu yayınladı.

Turna.com verileri kullanılarak hazırlanan 2017 Seyahat Raporu, Türkiye’nin uçuş profilini çıkardı. Bu raporda, herkesin tercih ettiği en popüler destinasyonlar, gençlerin, çiftlerin, yaşlıların, çocuklu ailelerin tercih ettiği en popüler rotalar, en ucuz ve en pahalı aylar, en popüler havayolları gibi bilgilere yer veriliyor.

En Ucuz Aylar Ocak ve Mart - En Pahalı Ay Ağustos

En Ucuz Aylar Ocak ve Mart - En Pahalı Ay Ağustos

2017 Seyahat Raporu’na göre; en ucuz aylar yurt içi uçuşlar için Mart, yurt dışı uçuşlar içinse Ocak ayında gerçekleşti. En pahalı ay ise hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için Ağustos oldu. 

En ucuz uçuş her şey dahil 23 TL’ye Adana – Antalya arasında gerçekleşirken, en pahalı yurt içi uçuşu İstanbul – Dalaman arasında 1082 TL’ye satın alındı.

Yurt dışında ise Adana’dan Kıbrıs’a 48 TL’ye, İstanbul’dan Atina’ya ise 99 TL’ye uçak bileti satıldı. En pahalı yurt dışı bileti İstanbul – New York arasında 12.553 TL’ye satın alındı.

En Popüler Destinasyonlar Bakü, Amsterdam ve Kiev

En Popüler Destinasyonlar Bakü, Amsterdam ve Kiev

En popüler destinasyonlarda yurt dışında 2016’ya göre önemli farklılıklar gözlemlenirken, yurt içi rotalarda değişiklikler sınırlı kaldı.

2016 yılının en popüler destinasyonu olan Bangkok yerini Bakü’ye bıraktı. Amsterdam, Kiev, Paris, Belgrad ve Londra ilk 6 popüler destinasyon arasına girmeyi başardı. 

Yurt içinde ise İstanbul, İzmir, Antalya, Adana ve Trabzon geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ilk 5 sırayı aldı.

Öğrenciler Geçen Yıl En Çok Belgrad’ı Sevdi

Öğrenciler Geçen Yıl En Çok Belgrad’ı Sevdi

Öğrenciler tarafından en çok tercih edilen rotalar sırasıyla, İstanbul – İzmir, İstanbul – Antalya ve İstanbul – Adana oldu. Yurt dışında ise öğrencilerin en çok seyahat ettiği yerler arasında vizesiz olmasıyla da büyük ilgi çeken Balkan şehri Belgrad ilk sırada yer aldı. Belgrad’ı sırasıyla Paris ve Bakü takip etti.

Çiftlerin Gözdesi Amsterdam, Belgrad ve Paris

Çiftlerin Gözdesi Amsterdam, Belgrad ve Paris

Çiftlerin yurt içi seyahatlerinde en fazla uçtukları rotalar sırasıyla İzmir – İstanbul, İstanbul – Antalya ve Adana – İstanbul oldu. Bu rotalar 2016 yılında da birebir aynıydı. Çiftler bu yıl Avrupa şehirlerini daha fazla tercih ettiler. Çiftlerde Amsterdam, Belgrad ve Paris en gözde Avrupa şehirleri oldu.

Çocuklu ailelerde ise yurt içinde İstanbul, Antalya, İzmir ve Adana tercih edildi. Yurt dışında ise Bakü, Düsseldorf ve Paris çocuklu ailelerin gözdesi oldu.

65 yaş üzerindeki yolcular İstanbul, Trabzon, İzmir ve Antalya’yı tercih etti. Yurt dışında ise İzmir – Düsseldorf, İzmir – Stuttgart ve İstanbul – Paris en popüler rotalar oldu.

Yurt içi uçuşlarda yaş ortalaması erkeklerde 33, kadınlarda 34 olurken, yurt dışında ise erkeklerde 36, kadınlarda 34 yaş ortalaması gerçekleşti. 2017 Yılında yaş ortalamaları birer yaş arttı.

En çok tercih edilen havayolları sırasıyla THY, Pegasus, Anadolujet, Onur Air ve Sunexpress oldu.

En çok tercih edilen havayolları sırasıyla THY, Pegasus, Anadolujet, Onur Air ve Sunexpress oldu.

Yurt dışında ise THY, Pegasus, Atlas Global, Sun Express ve Ukrayna Havayolları ilk 5 sırayı aldı.

2017 Yılında En İyi Seyahat Sitesi seçilerek Altın Örümcek Ödülü alan Turna.com aynı zamanda 2 yıl üst üste Uzak rota Jürisi tarafından En İyi Havayolu Rezervasyon Sitesi seçildi. 

Uçak bileti işlemlerinde getirdiği yeniliklerin arasında uçuş fiyat grafiği, kredi kartı puanlarıyla uçak bileti satın alma, online bilet iptal ve değişikliği ile online check-in bulunuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
19
4
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Gezmek gibisi yok