Görüş Bildir
Haberler
2015 MTV Video Müzik Ödülleri Aday Listesi Açıklandı

2015 MTV Video Müzik Ödülleri Aday Listesi Açıklandı

Türk Gitar
24.07.2015 - 11:37 Son Güncelleme: 24.07.2015 - 12:43

1984 yılından bu tarafa Eurovision`dan sonra en kapsamlı müzik yarışmalarından biri olan MTV Video Müzik Ödülleri, 2015 yılı aday listesini ve kategorilerini açıkladı.

Rock müzik adına 'En İyi Rock Videosu' isimli tek kategorinin bulunduğu yarışmada farklı kategoriler içinde Blues, Indie rock, Rock müzisyen adayları da bulunuyor. Oylamanın internet üzerinden dinleyicilerin oyları ile yapıldığı MTV'de bu yılda oylama sistemi değişmedi. MTV'nin resmi sitesindenoylarınızı verebileceksiniz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi aynı kategoride gün içinde 10 defa oy kullanma hakkınız var. 21 Temmuz'da başlayan oylama 13 Ağustos'a kadar devam edecek. 'En İyi Rock Video' kategorisinde yer alan adaylar ise şöyle:

  • Arctic Monkeys-Why'd You Only Call When You're High

  • Fall Out Boy-Uma Thurman

  • Florence&The Machine-Ship To Wreck

  • Hozier-Take Me To Church

  • Walk The Moon-Shut Up And Dance

Her ne kadar 'En İyi Rock Video' kategorisi ve diğer kategoriler içinde bir kaç tane blues, rock müzisyen bulunsa da MTV'nin ortaya koyduğu adayların genelinin pop dünyasına ait olduğu ortada. Son yıllarda rock ve metal dünyasın da ortaya çıkan önemli işleri göremeyecek kadar yozlaşmış ve kör yayın politikasını barındıran MTV'ye 'Nothing More' bir video klip ile gereken cevabı vermişti.

MTV Video Müzik Ödülleri 'Sosyal Mesajlı Video' kategorisinde ise rock&metal müzik adına bir video görmediğime şaşırdım. Son yıllarda özellikle rock müzik alanında sosyal mesaj içeren çok başarılı klipler çıkmıştı Placebo'dan Rob The Bank, Foo Fighters'dan The Pretender, Muse'dan Psyhco gibi. Ülkemizde bulunan bir çok müzik kanalının geçmişte gerçekleştirdiği yayın politikasından ayrılarak MTV gibi olduğuna şahit oluyoruz. Kendilerine 'Müzik Kanalı' demeleri yerine 'Pop Müzik Kanalı' demelerini tavsiye ediyorum. En azından ne olduklarını kendileri de izleyiciler de öğrenmiş olur.

Türk Gitar

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın