Görüş Bildir
Haberler
2014 Soçi Kış Olimpiyatları Başlıyor

2014 Soçi Kış Olimpiyatları Başlıyor

Emirhan İldeniz
07.02.2014 - 00:33 Son Güncelleme: 07.02.2014 - 01:17

+6 Derecede Kış Olimpiyatları

Soçi Kış Olimpiyatları'nı takip eden gazeteci Siyamend Kaçmaz, notları ve izlenimlerini RS FM ile paylaştı.

Soçi Kış Olimpiyatları resmi olarak yarın akşam açılacak. Ancak yarışlar bugün başladı. İlk müsabaka, snowboard erkeklerde 'slope-style' elemeleri oldu. Yarış sonucunda 10'uncu sırayı alan Rus sporcu Aleksey Sobolyev, yarı finale çıktı. İlk üçte sırasıyla Norveçi Finlandiya ve Kanadalı sporcular yer aldı.

Bugün Soçi'de ayrıca snowboard kadınlar 'slope-style' elemeleri ile serbest stil kayakta bayanlar 'moguls' elemeleri gerçekleşecek. Artistik buz pateninde de erkekler ve çiftler kısa program müsabakaları yapılıyor.

MEŞALEYİ LAVROV, BAN VE BACH DA TAŞIDI

Öte yandan Olimpiyat Oyunları’nın gerçekleşeceği Soçi kenti, Olimpiyat meşalesinin son etabını ağırlamaya devam ediyor. Bugün Olmpiyat meşalesini Soçi Tren Garı’nda ilk olarak artistik patenci olimpiyat şampiyonu Tatyana Navka taşıdı ve daha sonra buzda artistik patinaj dansındaki partneri, olimpiyat şampiyonu Roman Kostomarov’a devretti. Sonrasında olimpiyat meşalesi şehrin merkezi cadde ve sokaklarında taşınmaya başlandı. Meşale taşıyıcıları arasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya kahramanı kozmonot Sergey Krikalev, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach da yer aldı.

Oyunları takip etmek üzere Soçi'de bulunan gazeteci Siyamend Kaçmaz, kentteki son durumu RS FM için anlattı. Hava sıcaklığının +6 derece olduğuna dikkat çeken Kaçmaz, 'Ancak sıcaklık oyunlar için bir risk oluşturmuyor.' dedi.

Kaynak: rsfmradio.com

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru/2014_02_06/6-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın