Görüş Bildir
Haberler
2 Gün Boyunca Alıkonulduğu Belirlenmişti: Gülistan Doku'nun Erkek Arkadaşının Tutuklanması Talebine Ret

2 Gün Boyunca Alıkonulduğu Belirlenmişti: Gülistan Doku'nun Erkek Arkadaşının Tutuklanması Talebine Ret

Batuhan
28.07.2020 - 18:49

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen'in Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Z.A.'nın tutuklanması talebi reddedildi, soruşturmanın tutuksuz devam edilmesine karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli'de 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Z.A.'nın tutuklanma talebi reddedilerek, soruşturmanın tutuksuz devam edilmesine karar verildi.

"2 gün alıkonulduğu belirtilmişti"

"2 gün alıkonulduğu belirtilmişti"

Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, 'Geçtiğimiz Cuma günü aile avukatımız aracılığı ile Gülistan'ın erkek arkadaşı Z.A'nın tutuklanması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmuştuk. Ancak Başsavcılık bugün tutuklanma istemini reddetmiş. Benim kardeşimin Ulusal Kriminal Dairesi'nin gönderdiği bilirkişi raporu ile 2 gün alıkonulduğu belirtilmişti' dedi.

"Ben, Gülistan'ın intihar ettiğine inanmıyorum"

"Ben, Gülistan'ın intihar ettiğine inanmıyorum"

4 Ocak gecesi kardeşinin zorla araca bindirildiğinin kesin olduğunu ve ayrıca bu konuda görgü tanıklarının da olduğunu belirten Aygül Doku, 'Yine bir gün sonra 5 Ocak günü sabah saatlerinde Gülistan, erkek arkadaşı Z.A.'nın çalıştığı kafeye gidip hızla çıkmaya çalışıyor ve erkek arkadaşı yine alıkoyuyor. Gülistan belki 5 Ocak günü o kafeden rahat çıkmış olsaydı belki bugün akıbetini biliyor olacaktık. Gülistan'ın, erkek arkadaşı Z.A tarafından 2 gün alıkonulduğu kanıtlanmışken, biz aile olarak bugün tutuklanma kararı bekliyorduk ama tutuklanmadı. Aile olarak bizim beklentimiz tutuklanacağı yönündeydi. Bu duruma çok üzüldük. Bu su indiğinde burası kurutulacak denildi bizlere. Bu su buradan çekildiğinde biz ak ile karayı göreceğiz. Gülistan'ın buraya gelip intihar etmiş deniliyor. Ben, Gülistan'ın intihar ettiğine inanmıyorum. Gülistan gelip burada intihar etmiş ise bile bunun sorumlusu erkek arkadaşı Z.A.'dır ve tutuklanması gerekmektedir' diye konuştu.

Arama çalışmaları sürüyor

Arama çalışmaları sürüyor

Öte yandan, Gülistan Doku'nun son görüldüğü Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun tahliyesi çalışmaları bugün de devam etti. Şu ana kadar su seviyesinin 9 metre düştüğü belirtildi. Aygül Doku'nun bot içinde katıldığı arama çalışmalarında bugün de bir ize rastlanmadı.

Ayrıca bakınız👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
26
19
5
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morsmordre

Z.A değil de ZAYNAL ABAKAROV demek istediniz herhalde

tamyris

Devlet yine bütün imkanlarını katili korumak için kullanıyor

Kalem Kelam

Hep yazdığım gibi: Bu ülkede devletin görevi suçluyu namuslu insanlardan korumaktır.