Görüş Bildir
Haberler
17 Maddeyle Sonu Gelmez Türkücü ve Arabeskçi Klibi Klişeleri

etiket 17 Maddeyle Sonu Gelmez Türkücü ve Arabeskçi Klibi Klişeleri

Türkiye'de tam olarak Türk halk müziği icra etmese bile, fantazi arabesk ve türkü türlerinde müzik icra etmiş insanların, içine düştükleri bir klip klişeleri dünyası var. Bir çoğu türkücü olarak tanınan bu insanların vakti zamanında çekilmiş ve halen zalim klipçiler tarafından çekilmekte olan kliplerindeki klişelere bir göz atalım.

1. Şarkıcı bir koltuğa oturur, açık oturumdaymış gibi şarkı söyler. Aralarda el kol hareketleri ile anlatımı güçlendirir.

2. Şarkıcıya "Senin adın Roger" denir. Şimdi dans et, çılgınlık yap, Roger'sın sen Roger, denir! Şarkıcı Roger olur ama bıyıklar Roger olmak istemez.

3. Şarkıcıya beyaz bir atlet verilir. Beyaz çarşaflara yatırılır. Şarkıcı, bari birkaç ay spor yapsaydım, der ama kimse onu dinlemez. O beyaz atlet giyilir.

4. Şarkıcıya şık bir takım elbise giydirilir. Tahsilli dansçıların arasında şık bir performans gösterilir. Şarkıcının arada başını sağa ya da sola eğip kısık gözle kameraya bakması sağlanır.

5. Şarkıcıya takım elbise giydirilir. Şarkıcı kameraya kendisini aldatan sevgiliye bakar gibi hırçın ve dertli bakıp şarkısını söyler. Arada yine baş sağa sola eğilip, kısık göz numarası kullanılır.

6. Şarkıcıya senin popçulardan ne eksiğin var, denir. Uykudan beyaz çarşaflarla uyanmalar, bir takım beyaz fonlar, jöleli saçlar.

7. Şarkıcı dans etmeyi bilmediğini ve dans etmek istemediğini söylediğinde bile, ya valla harika oldu oyna sen, deyip şarkıcıya modern danslar ettirilir.

8. Şarkıcı Maldivler'e götürülür, ona Türkiye'nin en zengin ailesinin aşk acısı çeken tek varisi tavırları sergilettirilir.

9. Şarkıcı kadınsa, ona görümce topuzu ve düğün makyajı yapılır ve düğündeymiş gibi oynatılır.

10. Diğer türkücü kadın, ağaçlı kavaklı, bağ bayırlı ortamlarda tek başına yavaş yavaş dolaştırılır. Arada ağaçlara sırtını verip dinlenen türkücü kadın, uzaklara derin derin bakar.

11. Allahım yine mi beyaz atlet! Şarkıcıya yine beyaz atlet giydirilir. Şarkıcı kendine sarılır, başı sağa eğer ve kısık gözlerle bakar. Şarkıcının bakımlı dişlerine zoom yapılır.

12. Şarkıcı pek ortalıkta görünmez. Klipte piyano, modern dansçılar, metruk gotik binalar filan görürsünüz. Sesi caz çalıyor diye açarsınız ama çalan türküdür.

13. Şarkıcı yeşil mera alanlarında dolaşıp türkü söyler.. Bol bol saz çaldırılan türkücü, adeta ben Anadolu insanıyım der.

14. "Abi sen çok büyük isimsin, otur sadece türkünü söyle."

15. Şarkıcı aşırı derece lüks evinin yatağında, havuz kenarında, salonunda, balkonunda ve denize sıfır bahçesinde can sıkıntısıyla dolanıp durur.

16. Şarkıcıya Amsterdam kulüplerinde takılıyormuş havası verilir. Şarkıcının bakışları onu ele verir.

17. Şarkıcıya Bahamalar'da bir adada yerli kızlarla eğleniyormuş havası verilir. Ankara havası eşliğinde. Evet Ankara havası eşliğinde Bahamalar ortamı... Ankara'da deniz yok ama olsun, zaten Bahamalar ortamı. 😞

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
664
144
111
20
18
17
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?