Görüş Bildir
Haberler
15 Milyon TL Masraf Yapılan Karadeniz'in Tek Botanik Parkı Açılışı Yapılmadan Sökülüyor!

etiket 15 Milyon TL Masraf Yapılan Karadeniz'in Tek Botanik Parkı Açılışı Yapılmadan Sökülüyor!

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yaklaşık 15 milyon liralık harcamayla 116 dönüm arazi üzerine kurulan Karadeniz’in tek botanik parkı, Sağlık Bakanlığı tarafından kente yapılması planlanan şehir hastanesi için yeterli büyüklükte arazi bulunamayınca hastaneye arazi tahsisi için sökülmeye başlandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın haberine göre, Ordu’nun Altınordu İlçesi’ne bağlı Eskipazar’da 116 dönüm arazi üzerine yaklaşık 15 milyon TL harcamayla Botanik Parkı kuruldu. Geçen yıl yapımı tamamlanan botanik parkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. İçinde oturma alanları, yürüyüş parkuru, kır düğünü alanı, ağaç fidanları, çeşitli bitkiler ve sosyal tesislerin olduğu botanik parkı, yaz mevsiminde ziyaretçilere açılması planlanıyordu.

Park arazisi üzerine şehir hastanesi yapılması planlanıyor

Park arazisi üzerine şehir hastanesi yapılması planlanıyor

Ancak Sağlık Bakanlığı, yeri ve projesi hazır olan 400 yataklı Ordu Devlet Hastanesi projesini iptal ederek yerine 800 yataklı şehir hastanesi yapılması için çalışma başlattı. 

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Ordu Üniversitesi kampüs alanında yapılması planlanan 76 dönümlük şehir hastanesi için arazi yetersiz bulundu. Bunun üzerine gözler Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen botanik parkına çevrildi. Sağlık Bakanlığı şehir hastanesinin buraya yapılması yönünde talepte bulununca, botanik parkındaki üst yapılar da sökülmeye başlandı.

"Hastanenin projesi yok"

"Hastanenin projesi yok"

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, botanik parkının yapılması için 15 milyon TL para harcandığını hatırlatarak, parktaki söküm çalışmalarına tepki gösterdi. Şehir hastanesinin henüz projesinin bile olmadığını iddia eden Seyit Torun, 'Bakanlığa ‘burayla ilgili projeniz var mı, ne kadar kaynak ayırdınız, planlama var mı’ diye soruyoruz hiçbir şey yok. Ama bir taraftan da botanik parkını söküyorlar. Muhalefet olarak ne yapıldığını öğrenmekte hakkımız. Kaldı ki yerle ilgili de bütün seçenekler tükenir, gerçekten yer bulunmaz değerlendirilir. Herkes aklına ilk geldiğinde orayı gözüne kestirmesini, göz dikmesini doğru bulmuyoruz. Oraya ciddi bir para harcandı, kimse cebinden para koymadı oraya. Bu devletin, milletin parası harcandı oraya” dedi.

'İki küp altın bulundu' iddiasıyla gündeme gelmişti

'İki küp altın bulundu' iddiasıyla gündeme gelmişti

Öte yandan 2 yıl önce botanik park alanında inşaat çalışması yürütülürken 2 küp altın bulunduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. Alanda 16’ncı yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi Eskipazar hamamının yanındaki botanik parkta kazı sırasında işçilerin 2 küp altın bulduğu iddiaları sosyal medya ve yerel medyada yankı bulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
327
121
48
19
9
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ewok The Hutt

O botanik bahçesi açılacak diye etrafını rant alanına çevirmişlerdi. Baktılar bölge gelişiyor hemen plan değişikliğine gittiler. Bu arada o bölge şehir merke... Devamını Gör

timey wimey

güzel olan ne varsa yok etmeye yemin etmişler

deli-sabit

Yeşilde karar kılsanız şaşardık zaten. Yeşile alerjiniz var, betonu asfaltı seversiniz siz.

Kesin yandaşın biri ağaç-bitki-çiçek vs. işine girdi. Onu kalkındırmak için bahçe yaptılar. Stok bitince şimdide bi müteahhit yandaşı kalkındıracaklar.