Görüş Bildir
Haberler
15 Maddeyle Bekarlığa Veda Partisi & Kına Gecesi Karşılaştırması

etiket 15 Maddeyle Bekarlığa Veda Partisi & Kına Gecesi Karşılaştırması

diazepam
01.03.2016 - 13:48 Son Güncelleme: 01.03.2016 - 14:17

Burada bahsettiğimiz bekarlığa veda partisi kadınların kendi arasında yaptığı, polis, inşaat işçisi kılıklı, deri pantolonlu yağız erkeklerin katılımıyla gerçekleştirilen, daha ziyade Amerika ve Avrupa’da rağbet gören eğlence türü. Bunun erkekler için olanı da var, ama o şu anda bizi ilgilendirmiyor. 

İşte yabancıların gözdesi bekarlığa veda partisiyle bizim kına gecemizin küçük bir karşılaştırması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bekarlığa veda partisi seksidir, erotiktir, çılgındır buna karşın kına gecesi buram buram teyze, elti, görümce kokar.

2. Bekarlığa veda partisinin resmi içkisi her tür alkollü içkiyken kına gecesinde şerbetler, limonatalar, vs. havada uçuşur.

3. Her iki ortamda da erkekler bulunur, ancak bekarlığa veda partisinde bu erkekler striptiz yaparken, kına gecesinde Rumeli türküleri, oyun havaları, Ankara havası, vb. şarkı türkü çalarlar.

4. Kına gecesinde amaç gelini ağlatmakken, bekarlığa veda partisi zevk-ü sefa üzerine bina edilir.

5. Kına gecesi ailenin tüm kadın bireylerine açık bir organizasyondur, buna karşın bekarlığa veda partisi sadece gelinin yakın arkadaşlarından müteşekkil bir partidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kına gecesi düğünden bir iki gün önce, bir cuma, cumartesi gecesi yapılır, bekarlığa veda partisinin böyle bir zaman sınırlaması yoktur, komple bir hafta sonunu bile alabilir.

7. Kına gecesi ertesi gün unutulur, akılda kalan bir yönü yoktur, ancak bekarlığa veda partisi bir ömür hatırlanır… Hele o polis!

8. Kına gecesini damattan saklamak, gizli düzenlemek gibi bir şey söz konusu dahi değilken, bekarlığa veda partisi gizli bir örgüt işi gibi düzenlenir, damadın haberi olmamasına gayret edilir.

9. Bekarlığa veda partisi hem damat hem de gelin için ayrı ayrı yapılabilir, kına gecesinin damat tarafında bir karşılığı yoktur.

10. Kına gecesi adını o gecede avuç içine yakılan kınadan alır, aynısı bekarlığa veda partisi için geçerli olsaydı adının şehvet gecesi, uzuv şöleni, vs. falan olması gerekirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kına gecesinde anı olsun diye bol bol fotoğraf çektirmek adettir, görümce, hala, elti, kaynana doldurur kadrajı, bekarlığa veda partisinde gizlilik esastır fotoğraf falan olmaz.

12. Bekarlığa veda partisi adı üstünde bekarlığı uğurlar, kına gecesi evliliği karşılar.

13. Kına gecesinin sembol türküsü “yüksek yüksek tepelere” türküsüdür, bekarlığa veda partisinin böyle bir şarkısı yoktur, genel olarak “kop kop” üzerine kurulu bir program takip edilir.

14. Kına gecesinde geline çeyrek altın falan verilir, bekarlığa veda partisinde arkadaşları geline İtalyan aygırı ısmarlar.

15. Bekarlığa veda partisi için başka bir şehre kaçmak adettendir, kına gecesi için mahalledeki kahve, kafe, evin altındaki atari salonu, vs. uygundur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus - Kına gecesinde hakim renk "kırmızıdır", bekarlığa veda partisinde "ten rengi"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1687
509
336
143
70
61
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bekarlığa veda partisi ne lan.2-3 senelik şeyle geleneğimizi karşılaştırmayın.Bak tamam,kına gecesi satanist ayinleri gibi,kızın kafasına kırmızı örtü örtüp ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ahahah tespitin dibi :) anneme gidip; gelinine satanist ayini yaptırtcam sana dicem :) bakalım kaç kemiğimi kıracak :)

Fıstıkçı Şahap

çok film izliyorsun sen biraz dışarı çıkıp hava al :)

emrah s

baby shower dan sonra,bir de buyumuz eksiktir !!

Ezgi

diş buğdayı nıda unutmamak lazım