Görüş Bildir
Haberler
12 Eylül'ün İşkenceci Komutanının Cenazesinde Tepki: Haklarını Helal Etmediler

etiket 12 Eylül'ün İşkenceci Komutanının Cenazesinde Tepki: Haklarını Helal Etmediler

12 Eylül Darbesi'nin ardından Mamak Askeri Cezaevi'nin komutanlığını yapmış olan Emekli Albay Raci Tetik'in cenazesi, Şakirin Camii'nde kaldırıldı.

Cenazeye katılan bazı 12 Eylül mağdurları, Tetik'i protesto etti ve 'haklarını helal etmediklerini' söyledi. Mağdurlar ile Tetik'in yakınları arasında gerginlik yaşandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tetik, 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi'nin müdürüydü

Tetik, 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi'nin müdürüydü

Emekli Albay Raci Tetik, 12 Eylül Darbesi'nin ardından yaşanan işkencelerle hatırlanan Mamak Askeri Cezaevi'nin müdürüydü. 

Habertürk'ün haberine göre 2012 yılından beri Çamlıca Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan Tetik, 88 yaşında yaşamını yitirdi.

İşkence mağdurları da Tetik'in cenazesindeydi

İşkence mağdurları da Tetik'in cenazesindeydi

İşkence mağdurları, Mamak Cezaevi'ndeki işkencelerin sorumlusu olarak gösterilen Raci Tetik'in cenazesine katıldı ve protesto gösterilerinde bulundu.

Cezaevini 4 yıl boyunca yöneten Tetik'in cenazesine katılan 20'ye yakın mağdurun protestosu esnasında gerginlik yaşandı. Grup üyeleri, Tetik'e haklarını helal etmediklerini söyledi.

O dönemde 3 arkadaşlarının hayatını kaybettiğini söyleyen mağdur grup, cenazenin bayrağa sarılı olmasına tepki gösterdi.

Davalar sonuçsuz kalmıştı

Davalar sonuçsuz kalmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011 yılında, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sürecinde “sistematik işkenceler”in yapıldığı Ankara Mamak Askeri Cezaevi’ndeki insanlık dışı uygulamaların sorumluları hakkında soruşturma başlatmıştı.

78'liler Derneği tarafından yapılan suç duyurusunda Raci Tetik'in cezaevinde yaşanan olayların bir numaralı sorumlusu olduğu belirtilerek “işkence ve kötü muamelede bulunmak, tehdit, cinayet ve görevi kötüye kullanmak” gibi suçlardan yargılanarak cezalandırılması istenmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
461
79
30
19
13
12
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
panda-slothful

evet, gerçekten bayağı bi olay çıkmış(!)

Pasif Kullanıcı

haklaridir..

Baysangur of benoa

Mekanın cennet olsun komutanım, Bu ülke ikinci bir vietnam olmadıysa bunu sana ve esat oktay yıldıran gibi şerefli Türk subaylarına borçlu.

Ali Can Elagöz

Al işte... Bir kan emici yarasa daha