Görüş Bildir
Haberler
10. Yılını Kutlayan Instagram'ın Hayatımıza Girer Girmez Güzellik Standartlarını Nasıl Değiştirdiğini Gösteren Örnekler

10. Yılını Kutlayan Instagram'ın Hayatımıza Girer Girmez Güzellik Standartlarını Nasıl Değiştirdiğini Gösteren Örnekler

Fulin
09.10.2020 - 09:17

Instagram hayatlarımızı çok değiştirdi. Anı yaşamak yerine Instagram için yaşamak tabirine alıştığımız son 10 yılda güzellik algımızın nasıl değiştiğine bakıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kıvrımlar.

1. Kıvrımlar.

Kadın vücudu erkeğe göre daha kıvrımlı elbette; ancak Instagram daha geniş basen ve daha ince bel ekseninde bedenlerin popülerleşmesine sebep oldu. Kişiler anatomilerinin dışına çıkmak pahasına riskli operasyonlar geçirebiliyor. Buna öncü olan özellikle Kardashian ailesiydi ama 10 yılın sonunda nereye baksak kıvrımları görüyoruz.

2. Büyük popo.

2. Büyük popo.

Instagram ve popo arasındaki ilişkiden tez bile çıkar. Binlerce yıldır sahip olduğumuz bu organ her zaman seksapel sembolüydü ancak hiç bu kadar önemli değildi. Instagram zayıf ama büyük kalçalı vücutların göklere çıkarılmasına, çok değil 15 yıl önce normal kabul edilen popoların beğenilmemesine yol açtı.

3. Düz burun.

3. Düz burun.

Instagram çağında yapılan burun operasyonları, Instagram öncesi dönemi muhtemelen 10'a katlar. Selfie kültürü ile burnunu beğenmeyen kişilerde kompleks oluşturan Instagram yüzünden eskiden normal ve güzel kabul edilen burunlar bile törpüleniyor.

4. Büyük dudaklar.

4. Büyük dudaklar.

Instagram'da popüler olan ve hesabını 5-6 yıl önce açmış olan kişilerin eski fotoğraflarına giderseniz daha ince ve küçük dudaklar görürsünüz. Dudaklar yıllar içinde büyüyen organlar değil, Instagram ve Kylie Jenner sağ olsun doğal dudak göremez olduk.

5. Çekik gözler.

5. Çekik gözler.

Pozlarda sürekli gerdirilen gözler son dönemde göz gerdirme operasyonlarını beraberinde getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Belirgin kaşlar.

6. Belirgin kaşlar.

Instagram öncesinde pek de önemi olmayan, sadece fazlalıkları alınıp düzeltilen veya inceltilen kaşlar 10 yılda büyük önem kazandı. Kaş modası birkaç kez değişti; Instagram'ın ilk popüler olduğu yıllarda kalın ve düz kaşlar vardı; sonra kavisli, uzun ve son olarak doğal görünümlü kaşlar geldi. Belirgin ve düzgün kaşların modası hiç geçmedi.

7. Uzun boy ve bacaklar.

7. Uzun boy ve bacaklar.

Fotoğrafta doğru açının her şey olduğu Instagram, insanların daha uzun boylu görünmek için çeşitli hilelere başvurduğu bir yer oldu. Normalde uzun boylu sayılabilecek kişiler bile fotoğraflarda kısa çıkabiliyor, bu noktada da imdada fotoğraf düzenleme uygulamaları yetişiyor. Pek çok Instagram ünlüsü bacaklarını bu yöntemlerle uzatıyor.

8. Yoğun makyaj.

8. Yoğun makyaj.

Intagram öncesinde günlük makyajda kontürleme yapan, aydınlatıcı kullanan, takma kirpik takan kaç kişi vardı? Instagram kesinlikle yoğun makyajı teşvik etti.

9. Uzun tırnaklar.

9. Uzun tırnaklar.

Kadınlar çağlar boyunca tırnak uzattı; ancak Instagram öncesinde uzun tırnak kullanan kişi sayısı şimdiki kadar değildi. Özellikle Amerika'da popüler olan tırnak salonları tüm dünyaya yayıldı, kalıcı oje ve protez tırnak uygulamaları arttı.

10. Belli bir yaş aralığında göstermek.

10. Belli bir yaş aralığında göstermek.

Instagram kültürü 11 yaşındaki çocukları ve 55 yaşındaki kadınları 20-30 yaş aralığında görünme konusunda etkiliyor. Çocuklar yetişkin gibi giyinip makyaj yaparak, orta yaşlılar yoğun filtre kullanarak genç yetişkin görünümü kazanmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Her zaman şık ve trend olmak.

11. Her zaman şık ve trend olmak.

Instagram'ın en büyük etkilerinden biri de her zaman fotoğraf çekilmeye hazır, bakımlı ve trend görünme baskısı. Bu da tüketim çılgınlığını ve öz güven problemlerini tetikliyor.

12. Tek tipleşme.

12. Tek tipleşme.

Instagram'da eğer genel kitleye benzemiyorsanız beğeni almanız oldukça zor. Bu yüzden ve aynı insanları göre göre ister istemez bir tek tipleşme oluyor. Instagram'ın son 10 yılda yaptığı en belirgin değişim aslında bu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
75
52
15
12
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

insanlar bi yerlerini değiştirmek için yer arıyormuş insta bahane olmuş. sade ve makyaj yapmayan kız candır...

cehennet

O değilde 2 dönüm g*tü olan herkes fotoğraf atmaya başladı. Güzellik ölçüsü değişti...

Mervel Timur

Bunu sadece instagram a bağlamak bence yanlış genel olarak medya ve "trend" bu yolda ilerliyor