Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Teste Göre Psikolojine Hangi Duygu Zarar Veriyor?

10 Soruluk Teste Göre Psikolojine Hangi Duygu Zarar Veriyor?

Kontrol edemediğimiz duygularımız zamanla bize zarar vermeye başlar. Senin psikolojine zarar veren duygu ne?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım etrafındaki herkesten farklı olduğunu düşünüyor musun?

4. Birini seç bakalım!

5. Senin için risk almak ne demektir?

5. Senin için risk almak ne demektir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sakinleşmek için hangi yola başvurursun?

6. Sakinleşmek için hangi yola başvurursun?

7. Hayatının hangi aşamasında olduğunu düşünüyorsun?

8. Geleceğini düşünüp, planlamak sana nasıl hissettiriyor?

9. Bundan 5 yıl önceki seni düşün. Sence onun aldığı kararlar doğru mu?

10. Son olarak bir sorun yaşadığında üstesinden nasıl geliyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin psikolojine zarar veren duygu bağlılık....

Senin psikolojine zarar veren duygu, bağlılık duygusu... Hayatına, sevdiklerine, hayallerine, kısacası hayatındaki her şeye çok bağlı birisin. Bu bağlılık duygusu, senin onlara sıkı sıkı tutunmana neden oluyor. Bu da aslında onlardan zor vazgeçmene ve bir gün uzaklaşmak zorunda kalınca zor kopmana neden oluyor. Hayatındaki her şeye çok sıkı bağlı olman, senin onlar için her şeyi yapabileceğini gösteriyor. Bu ihtimali düşünmek dahi istemiyorsun çünkü sen hayatından bu şekilde memnunsun. Düzeninin bozulması seni çok fazla rahatsız ediyor. Sen, hayatındaki her şeyi olduğu gibi kabul eden ve onları olduğu gibi seven birisisin. Psikolojini bozan ve yoran şey ise bu ihtimallerin hepsi... Bağlı kaldığın her şeye karşı sonsuz saygı duyuyor ve onlara karşı ayrı bir his besliyorsun. Senin için hayat, sadece sevdiğin ve bağlı olduğun şeylerden ibaret. Hayatında olan ve hep olmasını istediğin kişilerin aynı zamanda sana karşı da aynı bağlılığı hissetmelerini istiyorsun. Hayatını sadece birilerine bağlı olarak ve hayatını onlarla devam ederek geçiremezsin. Bu düşünceden ne kadar korksan da alışmalısın.

Senin psikolojine zarar veren duygu korku....

Senin psikolojine zarar veren duygu korku... Sen korkuların nedeniyle psikolojini bozmuş birisin. Hayatında birçok korku yer alıyor. Bunlar; kaybetme korkusu, başarısızlık korkusu, hayatının hep böyle devam edecek düşüncesi... Bunların hepsiyle yaşamak senin için oldukça zor çünkü korkularınla baş edemiyorsun. O korkular seni kendi içine çekiyor ve hapsediyor. Ne kadar unutmaya, alışmaya çalışsan da bunu başaramıyorsun. Bu korkular hayatı istediğin gibi yaşamanı engelliyor ve aynı zamanda psikolojini de derinden sarsıyor. Hayatta her şeye hazırlıklı olmaya çalışıyorsun ama bir şeylerin de elinden kayıp gitmesini istemiyorsun. Ne kadar çok bunun için çabalasan da hayat karşına hep daha zorunu ve daha kötüsünü çıkarabiliyor. Sen sevdiklerin için ve isteklerin için her şeyi yapabilecek birisin. Bunu yaparken de kendinden ve hayatından çok şey feda ediyorsun. Korku duygusu seni hem büyütmüş hem de adımlarını daha dikkatli atmana neden olmuş. Hayatını hep düşünerek yaşıyorsun. Senin korkuların senin psikolojini çok fazla etkiliyor. Yaşayacağımız şeylerin hepsini seçmeyiz. Bazen karşımıza çıkan şeylere katlanmak zorunda kalabiliriz. Korkarak ilerlemek senin onları yaşamanı engellemez sadece isteklerinden alıkoyar.

Senin psikolojine zarar veren duygu öfke....

Senin psikolojine zarar veren duygu, öfke... Bu duyguyla başa çıkmak çok zor. En küçük şey seni tekrar mutsuz ediyor ve hayatını sorgulamaya itiyor. Öfkeni kontrol edemiyorsun. Bazen hayatındaki herkese, bazen hayata, sevdiklerine, herkese öfkeleniyorsun. Bu öfke durumu, psikolojini çok fazla yıpratıyor. Sağlıklı düşünemiyor ve en çok da kendine zarar veriyorsun. Öfke duyduğun şeylerden çoğu zaman pişman oluyorsun. Yok yere sinirlendiğini, kızdığını ve kırdığını düşünüyorsun. Bu düşüncelerin hepsini öfkeni çıkardıktan sonra düşünüyorsun. Böylelikle iş işten çoktan geçmiş oluyor. Sen içinde ne kadar acı varsa, onu öfkeyle yansıtıyorsun. Sadece tek bir şeye değil, biriktirdiğin tüm acıları çıkartıyorsun. Öfken en çok sana zarar veriyor. Kendi içinde aşamadığın, halledemediğin her şeyi yine içine atıyorsun. Konuşmak, anlaşmak, dinlemek, anlatmak... Bütün bunlar senin öfkeni azaltacak şeyler. Seni ne sinirlendiriyorsa ondan uzaklaşmalı ve biraz kendini dinlemelisin. Öfke, hayatına sadece zarar vermiş. Bu durum senin psikolojine büyük oranda zarar veriyor.

Senin psikolojine zarar veren duygu sevgisizlik....

Senin psikolojine zarar veren duygu sevgisizlik. Sen sevgisiz hissediyorsun. Bu duygu artık seni çok fazla yıpratıyor. Hayatında bir yere kendini ait hissetmiyorsun ve aitsizlik seni üzüyor. Hayatında olan insanlar sana yetmiyor ve sana verdikleri duygular da yetmiyor. Bu durum her zaman sana bir şeyin eksikliğini yansıtıyor. Sevgisiz hissettiğin her an içine daha çok gömülüyor ve kendine yetmeye çalışıyorsun. Etrafından görmediğin sevgiyi, sen kendine sağlamaya çalışıyorsun. Psikolojik olarak seni yıpratan bu duygu durumu senin hayatında çok büyük eksikliklere neden oluyor. Bazen bir şeyleri tamamlayamıyor ve bir şeylerin üstesinden gelemiyorsun. Öyle anlarda kendi içine daha da kapanıyorsun. Senin psikolojin sadece sevgiyle iyileşiyor. Bunu sana gösteremeyen herkesi hayatından çıkarmak istiyorsun ama bunu da başaramıyorsun. Senin psikolojine zarar veren sevgisizlik, hayatını eksik yaşaman neden oluyor. Sevgi dilin farklı olduğu için insanların sana göstermiş olduğu sevgiyi anlayamıyor olabilirsin. Bunu farklı şekilde sana gösteriyor olabilirler. Sen sevgisiz biri değilsin sadece görmüş olduğun sevgi bazen sana yetmiyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
14
14
11
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Senin psikolojine zarar veren duygu korku....

Mr Tg

sevgisizlik , doğru mu ne :(

Nursena

bağlılık 😏